Kaymakam Üçüncü:” 1 milyar dolar olan ihracatımız ı bu yıl 2 milyar dolar koyduk ve uzun vadede 4 milyar dolara kadar ihracatımızı çıkarmayı hedefliyoruz.”
Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Sarp sınır kapısındaki tır kuyrukları ve ihracat artırma çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Tırların parkları için adaletin sağlanması amacıyla sistematik sıralama oluşturduklarını belirten Gürkan Üçüncü, “Yapılacak ihracatın çok önemli olduğunu bilmekteyim geldiğimiz gün bizden önce Abdurrezak abinin başlattığı mesaj sisteminin bir sistemi oturtturduk. Şu anda bütün tırlar belli bir sistematın içerisinde sıralanmak da ve bu sıralama Bir internet sitesinde naklen yayınlanmaktadır herkes Hopa tır parkı yazdığında hangi tırın saat kaçta geldiğini, hangi tırın saat kaçta çıktığını, sıra atlatılıp atlatılamadığını herkes görüyor. Onun için en başında söyleyeyim. Esenkıyı ve Kopmuş a kadar olan bütün sistemde yapılan tüm atlatmalar sistem üzerine kaydedilmekte ve her ayın sonunda iki ayrı komisyon tarafından bütün plakalar incelenmekte yanlış yapanlar hakkında işlem yapılmaktadır. Bizim buradaki tek derdimiz adaletin sağlanmasıdır” ifadelerine yer verdi.
“Bizim İsimlerle Hiçbir İşimiz Yok Sistemle ve Kurallarla İşimiz Var”
“1 milyar dolar olan ihracatımız ı bu yıl 2 milyar dolar koyduk ve uzun vadede 4 milyar dolara kadar ihracatımızı çıkarmayı hedefliyoruz” diyen Kaymakam Üçüncü, “Çalışmalarımız yoğunluktan kaynaklı bazen Kemalpaşa Sarp sınır arasında sorun yaşanmaktadır ama bu sorunları en kısa zamanda yapacağımız çalışmalarda ki bunun hazırlığı şu anda devam ediyor. Orada da bir sistem ortaya çıkarıp herkesin hak ettiği sırada geçirmeyi umut ediyoruz. Çünkü herkes ekmek parası için çalışıyor. Herkes hak ettiği sırada olmalı diye düşünüyoruz. Bundan 4 ay önce sayın valimizin takdirleri ile Sarp gümrük mülki idare amirliği ile görevi ile görevlendirildim. Orada da geldiğimiz zaman bölge müdürümüz zaten anlattı daha öncesini bizler temel manada şunu yapıyoruz, bizim isimlerle hiçbir işimiz yok bunu net bir şekilde söylüyorum bizim sistemle ve kurallarla işimiz var ve biz bu noktada hiç kimseye taviz vermediğimizi, kurallara uyan herkese hak ettiğini verdiğimizi bilmenizi isterim. Yaptığımız her işte mi Kanuni boyutta karşılığının olduğunu da herkesin bilmesini isterim. Yaptığımız her işlemi bir kanuna bağlayarak gerçekleştiriyoruz buradaki amacımız şu az önce ticaret odası başkanımız bahsetti ihracat çok önemli ülkenin büyümesi için devletimizin yeni dönemdeki ekonomi modeli ihracata dayalı bir modele dönüştüğü için Sarp gümrük kapısı ve liman gümrük çok önem arz etmekte. Bu işi gelecekte bugün 1 milyar dolar olan ihracatımız ı bu yıl 2 milyar dolar koyduk ve uzun vadede 4 milyar dolara kadar ihracatımızı çıkarmayı hedefliyoruz. Bu konuda devlet olarak kanun çerçevesinde her türlü kolaylığı ihracatçı firmalarımıza nakliyeci firmalarımıza sağlayacağımız ı söylemek isteriz. Ama tek bir şartımız var gelen istekleriniz başka bir ihracatçı arkadaşın ekmeğine dokunmasın ya da bir gümrük müşavirliği arkadaşınıza dokunmasın bu noktada yapılacak her projeye yapılacak her işleme hem burada hem Ankara'da hem de gerekli yerlerde devletimiz adına ve Hopa kaymakamlığı olarak katkı sağlayacağı mı huzurlarınızda açıklıyorum” şeklinde konuştu.
“Amacımız adaleti sağlamak”
Kimsenin mağdur olmaması için çabaladıklarını belirten Üçüncü, “Tek istirhamım şu yapılan isteklerde başka arkadaşlarımız mağdur olmasın. Belki farkında değilsiniz sizler de çok çalışıyorsunuz ama ben geldiğimden beri 6 ay oldu daha 5 defa evimde yemek yemedim tır parklarının sayısını ve plakalarını belki hepinizden daha iyi biliyorum. Bizim amacımız burada adaleti sağlayıp Artvin'i ki Türkiye'nin en değerli illerinden bir tanesi çünkü bizim Kafkasya ve orta Asya'ya açılan kapımız” dedi.
Songül Şişman

"Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun" "Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun"

Editör: Haber Merkezi