Artvin’de her pazartesi kurulan yöresel üreticilerin de satış yaptığı halk pazarında 40 yıldır ürettiği sebze ve meyveleri satan İsmet Kılıç, ata tohumu salatalığın lezzetinin diğer salatalardan farklı olduğunu söyledi.

salatalık doğal  (2)

Ürünlerinde katkı maddesi veya ilaç kullanmadığını aktan Kılıç, ata tohumu salatalıklarının ilk verimini toplamadıklarını ve tohum için ayırdıklarını ifade ederek, “Salatalığın il sürümünü en son salata verimini alıncaya kadar koparmayız. Onu tohumluk ayırır seneye yeniden toprakla buluştururuz. Biz tohumlarımızı herhangi bir yerden alıp satmıyoruz. Zaten renginden, görünümünden hakiki köy salatası olduğu anlaşılıyor.” dedi.

Kendi bahçelerinde ürettiği ürünleri satışa çıkardığını kaydeden Kılıç, “İlaç veya katkı maddesi yok. Tamamen toprağın bize verdiği nimet. Bu lezzeti gelecek nesillerimize de aktarma gayreti içerisindeyiz. Biz istiyoruz ki kendi kendine yeten üreten insanlar olalım. Bizim toprağımızın verdiği lezzeti başka bir yerde alamıyorum. İnsanlarımız üretsin ve ürettiklerini yesinler. Sağlıklı yaşasınlar.” diye konuştu.

salatalık doğal  (3)

Yerli üretim olduğu için vatandaşın salatalığa talep gösterdiğini kaydeden Kılıç, “Salatalığın yanında haşlamalık beyaz fasulye de üretiyorum. 40 yıldır bu işi yaptığım için beni tanıyan kemik bir müşteri potansiyelim var. Salatalıkta turşuluk için çok tercih eden oluyor. Yiyenler memnun oldukça mutlu oluyorum” ifadelerini kullandı.

Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.” Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.”

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası