Geçtiğimiz haftasonu düzenlenen ve bölgede etkili olan yağışlara rağmen vatandaşların ilgi gösterdiği Berta ve Çevre Köyleri Boğa Güreşleri Festivali, kentte boğa güreşlerinin "Şampiyonlar Ligi" olarak adlandırılan "Kafkasör Kültür Sanat ve Turizm Festivali Boğa Güreşleri"ne hazırlık mahiyeti taşımaktadır.

boğa güreşi (1)

Artvin, Sakalar köyü arenada gerçekleşen güreşlerde, Artvin ve ilçelerinden gelen yaklaşık 60 boğa, ağırlıklarına göre "mini", "deste", "ayak", "küçük orta", "büyük orta", "başaltı" ve "baş"olmak üzere 7 farklı kategoride mücadele etti.

Baş kategorisinde şampiyon olan boğanın sahibi 25 bin lirayla ödüllendirildi. Güreşlerde toplamda 130 bin lira para ödülü dağıtıldı.

Organizasyonu düzenleyen Berta ve Çevre Köyleri Boğacılar Dernek Başkanı Ali Yeniçeri yaptığı açıklamada boğa güreşlerinin Artvin coğrafyasının kadim bir kültürü olduğunu belirtti.

boğa der.

Düzenlenen müsabakalarda yaklaşık 60 boğanın mücade ettiğini ifade eden Yeniçeri;

 “Halkımız boğa güreşlerini çok seviyor ve ilgilerini eksik etmiyorlar. 7 köy muhtarı ve iş insanlarımız boğa güreşlerimiz için bize maddi ve manevi destek veriyor. Onlar bize bu desteği vermediği takdirde bizler bu festivalleri düzenleyemeyiz. Buraya gelen seyircilerimize, boğa severlerimize keyifli bir güreş seyrettirebilmek için çabalıyoruz. Bizlere destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

boğa güreşi (2)

Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.” Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.”

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası