Borçka’da bulunan Adagül Yaylası manzarası ile görenleri etkiliyor. Yeşilin ve beyaz bulutların birleştiği yayla görenleri kendine hayran bıraktırırken yaylacılık kültürünü devam ettirenlerede seyir zevki oluşturuyor.

Ağrı'da doğada gezintiye çıkan tilki yavruları görüntülendi Ağrı'da doğada gezintiye çıkan tilki yavruları görüntülendi

adagül ey21 (2)

Bulutların içerisinde var olan Adagül Yaylası eşsiz bir görüntü sunarken yaylaya gelen yerli ve yabancı turistlerin ise dikkatini çekti.  Doğa yürüyüşleri ve kamp yapma imkanı bulan vatandaşlar ise gün doğumunu ve batışını seyrederek anı ölümsüzleştirdiler.

Artvin bölgesinde devam eden yaylacılık kültürü Adagül Yaylası’nda da devam ederek üç aylık süreçte doğada inzivaya çekiliyorlar.

adagül ey21 (1)

Adagül Yaylası’nı gezmek için gelen Turgut Topal, yüksek kesimlerde bulunan yayları merak edip gördükleri görüntülerden etkilendiklerini belirterek “ Oluşan doğal güzellikleri canlı canlı görmek çok güzel. Gökkuşağı, bulut denizi ve yeşil doğanın içerisinde olan hayvanlar ile kendimi filmlerde gibi hissediyorum. Böyle bir coğrafyada doğup büyüdüğümüz için çok şanslıyız ciddi anlamda enfes bir görsel şölen oluşturuyor. Arkadaşım Erdal Kaya ile doğayı keşfetmek için çıktığımızda tarifsiz bir duygu sarıyor içimizi. Ferahlıyoruz, dinginleşiyoruz ve huzurlu hissediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

adagül ey21 (4)

 

Editör: ÇİĞDEM ARSLAN