İlkbaharda yeşilin son baharda sarı ve turuncu renginin her tonunu barındıran ağaçların göle yansımasıyla görsel bir şöleni ile ziyaretçilerini büyületen Karagöl, doğayla baş başa bir gün geçirmek isteyenlerin rotası arasında yer alıyor.

karagöl ziyaretçi ka11 (4)

İlçe merkezine 27 kilometre mesafede yer alan ve Türkiye'nin "saklı tabiat cennetleri" arasında gösterilen Borçka Karagöl Tabiat Parkı, yeşilin her tonunu barındıran ağaçları, yürüyüş yolları, piknik ve kamp alanlarıyla turistlerin vaz geçilmez noktalarından biri.

Karagöl’ün büyüleyici atmosferi son yıllarda yerli turistler kadar yabancıların da ilgi odağı oldu.

Moğolistan’dan gelerek Karagöl’ü gezen Margad Erdene Munktur, ilk kez gördüğü Artvin’e özellikle de Borçka Karagöl’e hayran kaldığını dile getirdi.

karagöl ziyaretçi ka11 (3)

Mavigöl'ün ziyaretçi sayısı arttı Mavigöl'ün ziyaretçi sayısı arttı

Karadeniz’in doğal güzelliklerini görmek için bölgede geziler düzenlediğini ifade eden Munktur, “Bugün de Artvin’e geldim. Artvinli bir arkadaşım var. O Artvin’i anlatırken hep huzurlu olduğunu söylüyordu. Şimdi geldim gördüm gerçekten çok farklı bir huzuru var. Burayı görme imkanı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Masallar diyarında gibi hissettim. Dünyada birçok yeri gezdim ve Artvin’i diğer yerlerden ayıran çok fazla özelliği var. Bu doğanın korunması gerekiyor. Sonbaharda gördüm umarım yazın yeşilin tonlarını da görmek için gelebilirim. İnsanlar dünyayı gezmeden önce burayı görmelerini tavsiye ederim.” dedi.

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: EMİNE OCAKÇI