14 Mayıs seçimlerinde oy kullanacak afetzede vatandaşların bulundukları şehirlerdeki ikamet adreslerini bildirmesi gerekiyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü; deprem nedeniyle evlerinden taşınmak zorunda kalan depremzede vatandaşların, oy kullanabilmeleri için uyarıda bulundu. Depremzede vatandaşların taşındıkları diğer il veya ilçelerin yanı sıra aynı il veya ilçe içinde de olsa yurt, otel, pansiyon, konteyner, çadır, huzurevi gibi geçici yerlerde de olsa bulundukları şehirdeki nüfus müdürlüklerine bildirmesi istendi.

Son Dakika! Yangında 66 yaşındaki kişi hayatını kaybetti Son Dakika! Yangında 66 yaşındaki kişi hayatını kaybetti

Yeni adres beyanlarının 17 Mart 2023 saat 23.59'a kadar nüfus müdürlüklerinin yanı sıra e-Devlet ve Nüfusmatikler üzerinden yapılabileceği vurgulandı. 18 Mart 2023'ten itibaren ise adres beyanına dair işlemler ilçe seçim kurullarının kararı ile yapılabilecek.

Oy Kullanabilmek için adres değişikliği yapılması gerektiğini belirten Artvin Baro Başkanlığı da vatandaşlara çağrıda bulunarak “Herhangi bir nedenle (depremzede, öğrenci, geçici görevli, vs.) seçim günü kayıtlı adresinizden başka bir yerde bulunacaksanız (başka il, ilçe, başka ev, çadır kent, konteyner, yurt, otel vs. gibi) bulunduğunuz yerde oy kullanabilmek için adres değişikliğinizi yapmanız gerekmektedir.

Adres değişikliğiniz, 17 Mart 2023 Cuma saat 23.59’a kadar Nüfus Müdürlükleri, nüfusmatikler, e-devler üzerinden yapabilirsiniz.

17 Mart 2023 tarihinden sonra değişiklik yapmak istediğinizde, ilçe seçim kurullarına başvurmanız gerekmektedir.”ifadelerine yer verdi.

Esra Başar

Editör: Haber Masası