Artvin merkeze 7 kilometre uzaklıktaki Kafkasör Yaylası, kentte yaşayan vatandaşların sık sık tercih ettiği piknik ve dinlenme alanı arasında yer alıyor.

ağaç düşmanlığı ağ21 (1)

Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.” Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.”

1200 rakımlı yayla; doğal güzellikleri, piknik alanları, yürüyüş yolları, kamp yerleri, ormanlarıyla her mevsim kentin en fazla turist çeken noktalarından birisi olma özelliğini taşıyor.

Kafkasör Boğa Güreşleri, Kültür ve Sanat festivalsinin de yapıldığı yayla, özellikle yaz mevsiminde çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor.

ağğaç düşmanlığıa21 (1)

Yaz aylarının sıcağından kaçan vatandaşların uğrak noktası olan yaylada bazı şahısların dikili çam ağaçlarının çıralarından yararlanmak için içlerini oyduğu görülüyor.

ağaç düşmanlığı ağ21 (3)

Çıraya alternatif yakıcı maddeler bulunmasına rağmen ağaçlara zarar vermesinin yanında yıkılma tehlikesi de bulunuyor.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, doğa ve ağaç düşmanı olduğu düşünülen bu kişilerin kimliklerinin tespiti durumunda failler hakkında yasal işlem başlatılacağı aktarıldı.

ağaç düşmanlığı ağ21 (2)

Öte yandan, ağaç oymalarına karşı Orman Bölge Müdürlüğü yaralı ağaçları boyayarak takip altında alıp devrilme tehlikesi olanları herhangi bir olumsuzluğa neden olmadan önce sahadan çıkarttı.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası