Artvin Çoruh Üniversitesi  ve Iğdır Üniversitesi birlikteliğinde yürütülen ve Artvin Valiliğince desteklenen proje kapsamında üretilen Alaca kremin tanıtım etkinliği 29 Ekim 2023 Pazar günü Artvin Marka Ürünler Mağazasında yapıldı.

alaca krem ek30

AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in de katıldığı programda Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin Üniversitemizin “tıbbi ve aromatik bitkiler” sahasında ihtisas üniversitesi olduğunu ve bu sahada kapsamlı birçok çalışmaya imza attığını bildirdi. Üniversitemiz Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Özgür Eminağaoğlu da Alaca kremin hazırlık sürecinde Üniversitemizin yeri ve ANG Botanik Bahçesinde tıbbi ve aromatik bitkiler sahasında yürütülen çalışmalar ile projeler hakkında özet bilgiler aktardı. Programda “doğanın iyileştirici gücü” temasında sunulan kremin bölgedeki tıbbi ve aromatik bitkilerin esintilerini taşıyan doğal bir ürün olduğuna dikkat çekildi.

Iğdır Üniversitesinden Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş’ın da hazır bulunduğu programa il protokolünden davetliler ve vatandaşlar ilgi gösterdi.

DURDURALIM BU FACİAYI DURDURALIM BU FACİAYI

Artvin Çoruh Üniversitesi

Editör: Editör Masası