Samsun’dan Artvin’e gelen Süleyman Albayrak; Kars, Iğdır, Ağrı ve Artvin’in bütün ilçelerini gezerek antika ürünlerin tamirini ve satışını gerçekleştiriyor. 

Borçka Aydınlar Mahallesi pazar yerinde arabasının üzerine ürünlerini koyarak satış yapmaya çalışan Süleyman Albayrak, vatandaşların eski ürünlere talep gösterdiklerini belirtti.

albayrak

Eski makinelerin tamirini ve bakımlarını yaparak geçimini sağladığını söyleyen Albayrak,

”Antika makinelerin tamirlerine bakımlarına da bakıyoruz, dedelerden kalma makinelere motor takılıyor. Eski, yeni her türlü dikiş makinaları var. Usta olmadığından dolayı ister istemez hurdaya atıyorlar bizde eskileri canlandırmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

albayrak 1

Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi

Artvin yöresinde antika makinelerin tercih edildiğini söyleyen Süleyman Albayrak, artan fiyatların müşteriye yansıdığını belirterek,

” Eskiden 2000 yılında tercih edilmiyordu bu ürünler ama şuanda bizim bu tarafta, bu yörede halen bu ürünler kullanılıyor. Biz sadece tek bir ilçeye gelmiyoruz eğer tek ilçede çalışsak ekonomi olarak zorluk çekeriz ama şimdi Artvin’in bütün ilçelerini geziyorum. Ne zaman ne olacağı belli olmuyor ama geçim sağlanıyor. Geçen sene bir ürün 500 TL ise bu sene ister istemez daha fazla oluyor buda müşteriye yansıyor. Otelde kalırdık önceden 100 TL’ye şimdi 300 TL oldu o şekilde kazancımızı etkiliyor bizde ürüne zam yapmazsak arabanın tekeri dönmez.” ifadelerini kullandı.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası