Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi


31 Mart Mahalli İdareler seçiminin ardından Borçka Belediyesi ilk meclis toplantısını halka açık gerçekleştirdi
31 Mart yerel seçimlerin ardından Borçka Belediyesi Meclisi, yeni üyeleri ile birlikte ilk toplantısını Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan başkanlığında gerçekleştirdi.
İsmet Acar Turizm ve Sosyal Tesislerinde düzenlenen Nisan ayı olağan meclis toplantısı halka açık bir şekilde gerçekleşti.
13.00’da başlayan meclis toplantısında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 
Açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Ercan Orhan, “ Bir seçimi geride bıraktık ve bu seçim sonucunda belediye meclisi oluştu. 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye genelinde sağlıkla, sıhhatle ve herhangi bir sıkıntı yaşanmadan bitti. Yüksek seçim kurulundan mazbatalarımızı aldık ve geçen hafta hepimiz görevlerimize başladık. 31 Mart 2024’ten sonra ilk meclis toplantısını bugün halka açık yapmayı planladık. Nedeni de şudur; halkımız meclis üyesini daha iyi tanısınlar hem de daha şeffaf daha halkın huzurunda toplantıların daha faydalı olacağını düşünüyorum. Bizim daha önce de böyle uygulamamız vardı. Bu meclis toplantılarından sonra normalde soru cevap almıyoruz ama yine de biz Borçka insanıyız ve kafanıza takılan bir şey olursa meclis toplantısından sonra sorularınızı alabiliriz. Seçimler bitti ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.
Belediye Başkanı Orhan’ın konuşmasının ardından Borçka Belediye Meclisi'nde encümen, çeşitli komisyonlar ile bağlı bulunan birliklere üye seçimi gerçekleştirildi. Belediye Meclis toplantısı her ayın ilk salısı saat 14.00’da toplanılması kararlaştırıldı. 
Meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından son buldu. 
Yapılan oylamalarda aşağıdaki meclis üyeleri, ilgili görevlere seçildi:
1-Meclis Başkan Vekilleri:
Recep Çırak 
Bekir Sıtkı Sualp 
2-Meclis Katip Üyeleri:
Hidayet Akçay Kesim
Nurettin Kaya
3-Daimi Encümen Üyeleri:
Bekir Sıtkı Sualp
Hidayet Akçay Kesim 
4- İktisas Komisyonları Seçimi:
Recep Çırak
Nurettin Kaya
Bekir Sıtkı Sualp
Halil Yılancı
Devlet Turan Okuyan 
5-Plan ve Bütçe Komisyonu
Hamit Atalay
Nurettin Kaya
Recep Çırak
Halil Yılancı 
Muzaffer Magunacı 

Editör: Editör Masası