Öğrencilere Çini Sanatı Tanıtıldı Öğrencilere Çini Sanatı Tanıtıldı

Borçka’da kuyumculuk yapan Arif Solmaz, altın fiyatlarının yükseliş gösterdiğini belirterek vatandaşların altın alırken temkinli yaklaştığını şu sözlerle dile getirdi “Altın fiyatlarının anlamsız ve dengesiz bir şekilde yükseliş gösterdiğinden dolayı bizim Türk insanı da bir şeyleri erteleme çabasında olduklarından şuanda çok yoğun bir şey yaşayamıyoruz. Yaklaşan düğünler var ama insanlar temkinli yaklaşıyor çünkü fiyatlar anormal bir yükselişte olduğu için düşme eğilimine geçer diye bir beklenti oluyor insanlarda. O yüzden acele etmiyorlar şuanda. İşimiz çok kötü değil çok da iyi değil şuanda ama bizim Borçka’nın da nüfus şartları belli onun vermiş olduğu durumlardan dolayı da çok yoğun değiliz açıkçası” ifadelerine yer verdi.  

Vatandaşların yatırım amaçlı 22 ayar altınları tercih ettiğini vurgulayan Solmaz, aksesuar açısından 14 ayar ürünleri tercih ettiğini aktardı. Altın alan vatandaşların bütçeye göre hareket ettiklerini belirterek  “İnsanlar genelde değerli altını almak istiyorlar çünkü yarın bir gün düğün yapanlar evlenenler ilk etap da bir araba alma çabası içine giriyorlar ondan sonraki aşamada ev alma çabasına giriyorlar. O yüzden de genellikle değerli altınlar yani 22 ayar dediğimiz ürünleri tercih ediyorlar. Diğer türlü insanlar aksesuar olarak görende var bu altın mevzusunu onlarda 14 ayar ürünlerimizi tercih ediyor. Bütçede önemli burada tüm insanların kendilerine göre bütçeleri var kimisi iki tane bilezik alıyor kimisi beş tane alıyor bu şekilde insanların yaklaşımı oluyor” diye konuştu. 

2023 yaz sezonun hayırlı ve bereketli geçmesini belirterek “Geniş ürün çeşitlerimiz ile seçkin ürünlerimiz ile bütün insanlarımızın hizmetindeyiz. Sosyal medyanın vermiş olduğu bir pazarda oluştu insanlar oradan ürün beğeniyor ve biz o ürünleri de temin edebiliyoruz. İnşallah 2023 yazı hayırlı ve bereketli olur” dedi.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası