Artvin genelinde bulunan futbol okulları; Borçka Trabzonspor Futbol Okulu, Artvin Çaykur Rizespor Futbol Okulu, Hopa Trabzonspor Futbol Okulu ve Arhavi Çaykur Rizespor Futbol okulu SMA hastası Deniz bebek için birlik oluşturdular.

SMA hastası Deniz bebek için valilik izinli düzenlenen yardım kampanyası Arhavi ilçe Standı’nda futbol okulları ve öğrencilerin yardımı ile gerçekleşti. Toplanan tüm gelir SMA hastası Deniz bebek için umut olmayı hedefliyor.

Düzenlenen etkinliğe katılım sağlayan Artvin Çaykur Rizespor Futbol Okulu Antrenörü Kani Kaynar, antrenörlük sürecinde en gururlandığı an olduğunu belirterek “SMA hastası Deniz Bebek’imiz için düzenlediğimiz bir turnuvadır. Bu turnuvanın bütün geliri, buraya gelen çocuklar, aileler Deniz Bebek için yapılan yardım kampanyasına destek oluyor. Yaklaşık 9 aydır futbol okulunu yürütüyorum ve şu ana kadar en gururlandığım an diyebilirim. Sporcularımızın o gözündeki ışıltıyı görüyorum, Deniz Bebek için burada olduklarını biliyorlar ve yardımcı olmak istiyorlar. Umarım bu yardımlar büyür ve Deniz kısa zaman içinde sağlığına kavuşur.” dedi.

Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.” Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.”

Arhavi Çaykur Rizespor Futbol Okulu Antrenörü Tanju Akçelik, Deniz Günay bebek için damlaya damlaya deniz olmaya çalıştıklarını söyleyerek düzenlenen etkinlik ile birlik olduklarını vurguladı. Akçelik konuşmasının devamında “Kani hocamın önderliğinde Deniz Günay için damlaya damlaya deniz olmaya çalışıyoruz. Artvin ve Arhavi Çaykur Rizespor Futbol Okulumuz ve Hopa ve Borçka Trabzonspor Futbol Okulu olarak 4 futbol okulu bir araya gelerek destek olmaya çalışıyoruz. Ciddi bir katılım var burada. Çocukların ve ailelerin katılımı bizleri sevindirdi. Bu turnuvanın ses getirip yapılan yardım kampanyasına desteğin büyümesini umuyorum. Artvin’de faaliyet gösteren futbol okulları olarak bir aradaydık ama Deniz Bebek bizi daha da sıkı sıkıya bağladı. Bu tarz organizasyonlarda herkes dört kolla sarıldı ve şu anda anlamlı bir turnuva düzenliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Borçka Trabzonspor Futbol Okulu kurucusu Osman Genç, elde edilen gelirin Deniz bebeğin sağlığı için kullanılacağını belirterek  “ Bazı hassas konular vardır bunların başına da sağlık gelir. Sağlık noktasında çocuklarımızın sağlıklı büyümesi bizler için önemlidir. Bu konuda bizde Artvin’de var olan Futbol okulları olarak SMA Tip-1 hastası Deniz Günay bebek için bugün yan yana geldik. Buradan elde edilen gelirde deniz bebeğin sağlığı için kullanılacak. İstiyoruz ki çocuklar sağlıklı olsun hasta olmasın. Bu çalışmamız ile inşallah Deniz Günay bebek kısa sürede sağlığına kavuşur” dedi.

Ahmet Kibar Trabzonspor Hopa Futbol Okulu Antrenörü, düzenlenen etkinlik ile Deniz Günay bebeğe umut olmayı hedeflediklerini belirterek futbol okulları ile birlik ve dayanışma içerisinde etkinlik düzenlediklerini aktardı.

Düzenlenen etkinliğe Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir de katılım sağladı.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN