Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85.Yılı anma programı Borçka Atatürk Ortaokulunda gerçekleşti.

tören borçka ka10 (3)

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program günün anlam ve önemine dair yapılan konuşma ile devam etti. Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Akın Erhan Balcı yaptığı konuşmada “ Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan eşsiz devlet adamı büyük komutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. Yılında artarak devam eden büyük bir özlem, sevgi ve saygıyla anmak için toplandık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 85 yıl önce aramızdan ayrılmış ve çok sevdiği vatan toprağına kavuşmuştur. Onun fikirleri hayatla özlemleri, ilke ve devrimleri, idealleri ve düşünceleri yaşamaya devam edecektir. Kahraman Türk halkı ile birlikte kurduğu Cumhuriyet ve bağımsızlık onun bu vatana en büyük hediyesidir. Bu yüzden Atatürk asla ölmeyecek, kalplerde yaşamaya devam edecektir.

tören borçka ka10 (1)

Atatürk’ü sevmek demek onun izinde yılmadan yürümek demektir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk yaşadığı her dönemde genç nesillere önem vermiştir. Hedefleri olan ve bu hedeflere emin adımlarla ilerleyen genç nesiller inşa etmeyi arzulamıştır. Bu noktada bizlere de düşen görev onun hedeflediği çağdaş ve güçlü Türkiye için kurduğu Cumhuriyete sahip çıkarak çalışkan, dürüst, ahlaklı ve vatanını seven bireyler yetiştirmektir. Atatürk toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıydı. Köylüsüne, çocuğuna gencine, öğretmenine, sporcusuna ve askerine kısacası toplumun tüm kesimlerine değer vermiş ve destek olmuştur. O tam anlamı ile bir halk adamı idi çünkü hep halkı için uğraşmış. Bugün bizlere düşen görev Atatürk’ün yolundan yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için 10 Kasımları aydınlık geleceğimize yönelik adımlarımızı esin kaynağı haline getirmeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükran ile anıyorum” dedi.

tören borçka ka10 (2)

Atatürk Ortaokulunda gerçekleşen anma programında öğrencilerin hazırladığı orotoryo gösterisi, yapay zeka ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Borçka halkına sesleniş videosu, Okul korosunun şarkılar söylemesi ve ödül töreni ile sonra erdi.

Anma programının ardından öğrenciler ve öğretmenlerin birlikte hazırladığı Atatürk resmi, protokol üyeleri tarafından incelendi.

Öğrencilere Çini Sanatı Tanıtıldı Öğrencilere Çini Sanatı Tanıtıldı

tören borçka ka10 (4)

Programa; Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, Garnizon Komutanı Sadık Yeşilyurt, protokol üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: EMİNE OCAKÇI