Borçka Güreşen Beğlivan köyünde yaşayan Tevfik Yılmaz İmamoğlu, arıcılık mesleğinin babadan gelen bir iş olduğunu aktardı. Yılmaz, fenni arıcılık yaptığını belirterek arıların Ardahan’da olduğunu söyledi.

Arıcılık mesleğinin zor ama bir o kadar da keyifli olduğunu belirten İmamoğlu “Eskiden kara kovanlar yaparlarmış biz şuanda fenni yapıyoruz. Gezginci arıcılık yapıyoruz. Bu sene kestane balını aldık fazla yoktu ama şimdi Ardahan’a gittik Ardahan’da arılar. Arıcılığın zorlukları var ama keyifli bir iş. Emekli insanın yapabileceği bir iş. 100’ yakın arı olduğu için burada arıyı saklayamıyorsun. Kestane balını aldın mı mecburen Ardahan’a  götürüyorsun” dedi.

20 Yıldır Vatandaşlar İçin Dilekçe Yazıyor 20 Yıldır Vatandaşlar İçin Dilekçe Yazıyor

yılmaz ball (2)

Hava şartlarından dolayı kestane balından verim alamadıklarını söyleyen İmamoğlu, arıların kışlık bakımını Ardahan’da yaptıklarını belirtti. Varova için ilaçlama yaptıklarını aktararak hastalıkların çoğaldığını vurguladı.

Arının zarardan çok faydası olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, arının çeşitli özellikleri olduğunu aktardı. Gençler ve hanımlara arıcılık mesleğini tavsiye eden İmamoğlu, “Arıcılık doğa olarak da faydalı bir şey, doğayı tazeliyor çiçekleri polenliyor. Arının zararı yok faydası var. Ben sadece bal yapıyorum ama arının bir sürü özelliği var. Arı da kendini geliştireceksin biz kedimizi yüzde elli geliştirdik. Propolis yaparsın, polen yaparsın o yüzden arıcılık da ekmek var tabi ki de yapan için geçerli bu durum. Gençler arıcılık yapmalılar bence. Hanımlar içinde bir numaralı iştir. Zor bir iş değil bu zevkli bir iş. İnsanı psikolojik olarak dinlendiren bir iş” ifadelerini kullandı.

Haber: Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası