Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi


Artvin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimine katılan ve burada konuşan Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin halkının çilesi haline gelen yollar hakkında ve şoför esnafının sorunları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Elçin, yolların halinden belediyenin sorumlu olduğunu söyleyerek özür diledi. Başkan Elçin; “Artvin halkından özür diliyorum. Yollar köstebek yuvası gibi. Yanlışın doğrusu olmaz, yollarımız tam anlamıyla köstebek yuvası. Yollarımız çukur ve bunun sorumlusu Artvin Belediyesidir. Dolayısıyla sorumlusu benim. Altyapı çalışmaları oldu, doğalgaz çalışmaları oldu ama bizler üstyapısını kaplamasını yetiştiremedik. Bu bizim eksikliğimizdir” ifadelerini kullandı.
Yeni seçimin Artvin Esnafına hayırlı olması temennisinde bulunan Elçin, Artvin Belediyesi olarak her zaman her şartta şoför esnafının yanında olduklarını belirterek, “Yaz kış, gece gündüz demeden halkın canını taşıyan çilekeş şoför esnafım. Bu seçimin şoför esnafına hayırlı olmasını diliyorum. Burası siyaset sahnesi değil, burası esnafın yeridir. Son yıllarda pandemi ile esnafımız gerçekten çok mağdur oldu. Her dönem sıkıntılar olur, iyi tarafları da olur. Meslek kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin görevi yapılanlara teşekkür etmek, yapılanmayanlar içinde üyeleri için de hak ve menfaatlerini koruyup artırmaktır.
Şoför esnafı yıllardır bir sıkıntı çektiği zaman ilk olarak Belediye’nin kapısını çalar. Bir bakalım, bir gündeme alalım denirdi. Ama şimdi böyle bir durum söz konusu değil çünkü bende esnaf içinden geldiğim için hemen gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Pandemi sürecinde hiçbir yerde yapılmayan, hiç kimsenin cesaret edemediği Türkiye’de ilk defa Belediyelerin şoför esnafından alması gereken paraları almadık. Üstelik dönemler için bir dönem harçlara zam yapmadık, bir dönem hiç almadık ve son dönemde ise kısmı bir zam yaptık. Belediye başkanı olarak her zaman şoför esnafının yanın da oldum. Mutlaka eksiklerimiz oluyor. Yollarda geziyorsunuz. Minibüsçüler kooperatifi ile ilgili söylemler oluyor. Buradan söylüyorum. Ben başkan olarak kooperatifle ortağım, şoförle ortağım ama şahısla ortak değilim. Hizmet noktasında ortağım, onların sıkıntı çekmemesi noktasında ortağım. Ama vatandaşın da onları taşıma noktasında 25 bin nüfusu de ezdirmeme noktasında vatandaşla ortağım. Ama mazotun 7 buçuk liradan 13-14 lira olduğu zaman da şoför esnafının yanında olup makul oranda düzenleme ile korumak durumundayız. İster istemez hizmete devam noktasında servis ücretlerine zam kapmak durumu kaçınılmazdır. Bunun nedeni ne belediyedir ne de şoför esnafıdır. Bunun nedeni Türk parasının Dolar karşısında değer kaybıdır” diye konuştu.
Artvin Belediyesi olarak esnafla rekabet etmediklerini vurgulayan Başkan Elçin, “Artvin’de 65 yaş üstü, şehit ve gazi ailelerine ulaşım da ücretsiz yaptık ve bunun için devlet hazinesinden herhangi bir ödenek gelmesi de söz konusu değil. Belediye olarak karar aldık ve bin 600 kişiye yakın vatandaş Artvin’de Belediye dolmuşlarında ücretsiz taşınmaktadır. Burada ki ücretin belli kısmını biz belli kısmını Minibüsçüler kooperatifi üstleniyor.
Biz hep dedik Belediye ayrımcılık yapmamalı, devlet otelcilik yapmamalı, devlet nakliyecilik yapmamalı. Bizim belediye de hiçbir araç kişilere para karşılığı kiralanmaz. Sadece piyasa da araç yoksa hizmet noktasında devreye girer. Esnafla rekabet etmiyoruz. TÜPRAŞ’ın satıldığı yerde, doğalgazın özelleştiği bir yerde, birçok şeyin özelleştiği yerde iş esnafın üstüne kalırken devlet ve belediyeler esnafla rekabete girmez. Artvin Belediyesi hem esnafının hem de halkının yanındadır” ifadelerini kullandı.
Gürkan Kavasoğlu

Editör: Haber Merkezi