Artvin Belediyesinde, kadrolu işçi ve şirket işçisi olarak çalışan işçilerin geçimlerini daha da rahat sağlayabilmesi adına imzalanan ek protokol ile ücretlerine % 20 ilave zam yapıldı.

Belediye Başkanlık makamında Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel İş Şube Başkanı Selim Bilgin arasında imzalanan ek protokol ardından konuşma yapan Başkan Elçin, mesai arkadaşlarının bir nebze de olsa ekonomik olarak rahatlamaları için aylık ücretlerine 1 Kasım’dan geçerli olmak üzere %20 zam yaptıklarını ifade ederek şunları kaydetti:  “1 Mart 2023'ten geçerli olmak üzere sendikamızla toplu sözleşme yapmıştık o zaman asgari ücret 8.500 liraydı bizim yaptığımız toplu iş sözleşmesi ile en az maaş 14.500 TL olmuştu. Şimdi asgari ücret 11.400 TL civarına çıktı bizim personelimiz 14.500 TL alıyor. Belediye Şirketimizdeki çalışan emekçi arkadaşlarımız asgari ücretle çalıştırıyor gibi olduk. Belediyemizin ekonomik kaynakları da kısıtlı bu enflasyonist ortamda belediyemizin gelirleri de artmadığından dolayı işçi arkadaşlarımızın bir nebze de olsa ekonomik olarak rahatlatmak için taban ücretlerine ve bütün sosyal haklarınıa 1 Kasım’dan geçerli olmak üzere % 20 zam yaptık.

Tarih belli oldu Tarih belli oldu

belediye zam ek14

Ümit ediyorum ki 2024 yılı içerisinde hükümet ekonomiyi düzeltir 2024 yılında da tekrar ücretlerde güncelleştirme ihtiyacı duymayız. burada DİSK Genel Başkanımız hem de hemşehrimiz Arzu Hanımla birlikte olmaktan ve beraber bu işi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. 

Her şeyin başı emektir emekçi olmamış olsa bizim bu Belediyedeki başarımız konuşulmazdı. Çalışma arkadaşlarıma helali hoş olsun diyorum ekonomi düzelmezse de yine iyileştirmeler yapacağız.”

Artvin Belediyesi

Editör: Editör Masası