Kentte ayak basmadık yer dokunmadık insan bırakmadan kendini ve projelerini anlatan Ataman, herhangi bir siyasi partiye bağlı olmadığı için vatandaşların sorunlarını hür ve gür bir sesle bürokratik yollarla çözeceğini söylüyor.

Artvin’e vefa borcunu ödemek için zorlu yolu tercih ettiğini kaydeden Ataman, taşın altına elini koyduğunu ifade ediyor.

Kentin önemli sorunlarına üreteceği projeler ile dikkat çeken Ataman, “Deprem riski nedeniyle İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde yer alan sanayinin dışarıya taşınmasında Artvin’i öne çıkararak istihdamı arttıracağız” diyor.

Artvin’in potansiyeline uygun olan iş alanlarını buraya getirerek istihdam arttırma fikrinin zor olmadığına değinen Ataman bu vizyonun Artvin’e çizilmesi gerektiğini belirterek, “Bunlar zor işler değil çünkü bunların Türkiye'de örnekleri var. Burada bizim büyük şehirlerden Artvin'e uygun olan iş alanlarını Artvin'e getirmeyi sağlayacağız. Bunları yapmak için de birkaç şeye ihtiyacımız var; birincisi Artvin'in teşvik bölgesi haline getirmemiz gerekiyor. İkincisi yerel yönetimlerle yerel yönetimlerden kastım sadece belediyeler değil, sivil toplum kuruluşları ve kamunun yereldeki teşkilatları ile birlikte ortak akıl istişare ve işbirliği ile birlikte uygun projeler geliştirilerek bunların Artvin'e çekilmesi gerekiyor. Evet bugün Artvin'in su fabrikası olmaması Artvin'de bu potansiyelin olmadığı haline gelmiyor. Sadece kanaat önderlerinin Artvin'in ileri gelenlerinin Artvin'e böyle bir vizyon çizmemesinden kaynaklanıyor.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda Artvin’de gelişmekte olan kültür balıkçılığının katma değer ürünlere dönüştürülmesi gerektiğini dile getiren Ataman, “Baraj gölleri nedeniyle bir balıkçılık yapılıyor ama biz olaya sadece balığı yetiştirip balık olarak satmaya baktığımız için katma değerinden bir şey elde edemiyoruz. Oysaki dünya örneklerine baktığımızda bu yetiştirilen balığı çıkarıp bunu bir işlemden geçirdikten sonra temizlendiği zaman iç organlarından balık yeminin yapılması, balık yağının yapılması bunun ürün haline getirilip paketlenip piyasaya sunulması halinde bir katma değeri kazanacak. Yanlış hatırlamıyorsam balık endüstrisi fabrikası 200 civarında bir istihdam sağlıyor ki bunun çoğu da kadın istihdamı. Burada hem gelirinizi nitelikli hale getirerek katma değer üretiyorsunuz balık olarak sattığınız bir şeyi bir liraya satıyorsanız bunun balık yağı balık yemi gibi mamul haline getirdiğiniz zaman bunu misliyle gelir elde ediyorsunuz. Bu da balıkçılık sektörünün gelişmesini sağlıyor aynı zamanda da istihdam sağlıyor. Bu da bölgenin ekonomisini geliştiriyor zincirleme bir reaksiyon. Artvin'de üniversite var ama üniversiteyi Artvin'in potansiyeline göre şekillendirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

“Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak” “Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak”

Artvin’in önde gelen isimlerinin Artvin’e geniş bir vizyon çizmediği için vatandaşların bu imkanlardan haberi olmadığını dile getiren Ataman, “Artvin'in çok büyük beklentileri yok sadece Artvin Türkiye'de şu anda her ilin almış olduğu paydan kendi hakkını düşeni almak istiyor. Bunun için takipçi olmak gerekiyor. Bende bu amaçla yola çıktım İnşallah Artvin'e milletvekili olarak bu hizmetleri sunacağım.” şeklinde konuştu.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası