Ekim ayı değerlendirme toplantısı yapıldı Ekim ayı değerlendirme toplantısı yapıldı


Kentte ve bölgede ilk olma özelliği taşıyan Artvin Özel Eğitim Anaokulunda, özel gereksinimli çocukların zihinsel gelişimleri spor ve oyunlar ile destekleniyor.
Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Özel Eğitim Anaokulunda 4-6 ve 7-12 yaş aralığında zihinsel ve hafif zihinsel engelli çocuklara hareket eğitimi ile zihinsel ve davranış gelişimlerine katkı sağlanıyor.
Spor ve oyunlar ile çocukların iletişim yeteneklerini geliştirmeye çalıştıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, “Bugün çok özel bir eğitim veriyoruz spor ve oyunlar ile çocukların iletişim yeteneklerini geliştirmeye çalışıyoruz verdiğimiz milli eğitim müfredatındaki programımız destekleyici halk eğitim üzerinden açtığımız bir kurs” dedi.
Spor ve oyunlar ile çocukların iletişim yeteneklerini geliştirmeye çalıştıklarını aktaran İl Müdürü Acar, “Eğitim şehri güzel kentimiz Artvin'de 5 bin öğrencimiz var. Biz istiyoruz ki her öğrencimize kendi yetenekleri ölçüsünde gelişim sağlayalım bugün burada gördüğümüz çocuklarımız çok özel özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler ve otistik çocuklar. Otistik çocuklarda bizim temel bir problemimiz vardı algı ve algılama gibi sorunlar maalesef en büyük sorundur burada bugün çok özel bir eğitim veriyoruz spor ve oyunlar ile çocukların iletişim yeteneklerini geliştirmeye çalışıyoruz verdiğimiz milli eğitim müfredatındaki programımız destekleyici halk eğitim üzerinden açtığımız bir kurs.” ifadelerini kullandı.
“Hareket eğitimi Zihinsel Gelişime Katkı Sağlıyor”
Son yıllarda yapılan araştırmalar hareket eğitiminin özellikle otizmli çocuklarda ve zihinsel engelli çocuklarda hem zihinsel gelişime hem bedensel eğitime çok büyük katkısı olduğunun kanıtlandığını söyleyen Eğitmen Gülcan Uygur, bu tekniği Artvin’de ki özel çocuklara bu imkânı sağlamak için böyle bir çalışma yaptıklarını vurguladı.
Eğitmen Gülcan Uygur, “Çalışmalarımız halk eğitim bünyesinde açıldı 1 Özel eğitim öğretmeni ve 1 beden eğitimi öğretmeni eşliğinde kursumuz 4-6 ve 7-12 yaş aralığında zihinsel ve hafif zihinsel engelli bireyler için açılmış, son yıllarda yapılan araştırmalar hareket eğitiminin özellikle otizmli çocuklarda ve zihinsel engelli çocuklarda hem zihinsel gelişime hem bedensel eğitime çok büyük katkısı olduğu yönünde. Açıkçası verdiğimiz eğitim şu anda Büyük şehirlerde özel şirketler tarafından verilen çok pahalı bir eğitim ama biz burada tüm şartları seferber ederek devlet ile okullarımızın bütün şartlarını seferber ederek imkânlar dâhilin de hocalarımızın bu işte çok tecrübeleri olmasında çok büyük fayda var. Artvin'de özellikle özel bir çocuğunuz varsa yapabileceğiniz etkinlik sayısı maalesef çok az bu sebepten dolayı hem hafıza etkinliğimiz başladı hem spor eğitimimiz başladı aileler çok memnun devamı konusunda çok ısrarcılar bu konuda halk eğitim ve milli eğitim arkamızda” diye konuştu.
Sporla Çocukların Hareket Becerileri Geliştiriliyor
Özel gereksinimli çocukların becerilerine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Spor eğitmeni Mustafa Kadıoğlu, “Burada özel gereksinimi çocuklara faaliyet göstermeye devam ediyoruz. Amaçlanan bu çocukların maalesef özellikle pandemi ile birlikte hareket becerilerini kabiliyetlerine getirme aşamasında iken biz burada kabiliyetlerinin kazanabilecekleri çalışmalar yaparak becerilerine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımız burada bir farkındalık oluşturmak yaşam içerisinde burada öğrendikleri şeyleri yaşamlarında kullanabilmelerini yapmaları için faaliyetler gösteriyoruz. Yaklaşık bir ayı aşkın bir zamandır buradayız eğitim vermeye devam ediyoruz. ” dedi.
Hatice Diler

Editör: Haber Merkezi