Emanetini Geri Aldı Emanetini Geri Aldı


Artvin İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Artvin Şubesi, gelirini gençlere ve kadınlara yönelik hizmetlerde kullanmak amacıyla kermes düzenledi.
Halit Paşa Meydanında ve Çoruh Üniversitesi Çayağzı mevkiinde yapılan kermese vatandaşlar ve öğrenciler katılım gösterdi.
Artvin Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Yakup Halil kermes hakkında bilgi vererek, “Müftülüğümüz ve vakfımız ihtiyacı olan vatandaşlarımıza gerekli maddi manevi desteği sağlamak amacıyla hizmet ediyoruz. Bu hizmetlerimizin bir bölümünü maddi imkânlarla yapmak zorundayız bu anlamda müftülüğümüzün Gençlik Hizmetleri birimi var kadına, aileye yönelik hizmetleri var. Bu kermesimizin esas amacı burada elde ettiğimiz geliri hem gençlere yönelik hizmetlerimizde hem aile ve kadına yönelik hizmetlerimizde kullanmak amacıyla düzenlemiş bulunuyoruz. Halkımız bizim dini hizmetlerimizde hayır hizmetlerimizde halka vatandaşa yönelik hizmetlerimizde daima yanımızda olmaktadır. Elhamdülillah Artvin halkı buna teveccüh ediyor bizlere yardımcı oluyorlar zaten kermesimiz bu anlamda gerekli katkıyı desteği sağladılar. Ürünlerimize burada belirli bir fiyat vermişiz ama halkımız ürünlerin çokta fiyatını sormuyor. İhtiyacı olduğundan da değil ama sırf müftülüğümüzün, vakfımızın hizmetlerine destek olması amacıyla orada gerekli ilgiyi teveccühü gösteriyorlar katkı sağlıyorlar kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kermese ve diğer etkinliklere halkın desteği olduğunu belirten Yakup Halil, “Tabii buradan gelen gelir yine aldığımıza dönecek neden halkımızın kentimizin çocuklarına gençlerine hizmette bulunacağız. Artvin’deki aileleri yaptığımız hizmetlerde kullanacağız bu noktada elhamdülillah bir sıkıntı yaşamıyoruz katılım güzel oluyor. Tabii bu aynı zamanda kuruma maddi destek sağlayacak hem de aynı zamanda tanıtımlarımız reklam yüzümüzde oluyor. Dolayısıyla bizim hizmetlerimizden vatandaşımızın haberdar olmasını da bu anlamda dikkate alıyoruz. Sadece maddi gelir elde edelim demiyoruz aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfı Artvin Müftülüğü ne iş yapıyor ne tür hizmetleri var onun da tanıtımı noktasında orada kadın hocalarımız var erkek hocalarımız var orada aynı zamanda bizim faaliyetlerimizi de tanıtmış oluyorlar hizmetlerimizi tanıtmış oluyorlar” şeklinde konuştu.
Artvin Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Zeynep Okur, “Biz müftülük olarak gençlik faaliyetlerimiz kadınlarla ilgili faaliyetlerimiz mevcut bunlarla ilgili faaliyetlerimizde kullanmak üzere maddi gelir elde etmek için özellikle gençlik faaliyetlerimiz gençlerle olan çalışmalarımız var gençlerle ilgili geziler yapıyoruz. Ramazan'da iftar programları düşünüyoruz onun dışında gençlik salonumuzda kitap okuma faaliyetlerimiz oluyor daha çok onlar üzerinde kullanacağız. Kadın kollarımız var Türk Diyanet Vakfı'nın onunla ilgili de çalışmalarımız var buralarda kullanmak üzere kermesi düzenledik. Kurslarımıza gelen Hanımlar etrafımızdaki Hanımlar bizlere destek oldu ellerinden ne geldiyse yaptılar” dedi.
Aycan Koç

Editör: Haber Merkezi