Çayağzı Mahallesi'nde açılan Ağız ve Diş Polikliniği, Artvin halkına hizmet vermeye başladı.

Siyaset ve iş dünyasından pek çok ismin katıldığı açılışta konuşma yapan Ardanuç Kaymakamı Mehmet Çelik, işletmenin Artvin halkına hayırlı olmasını diledi.

açılış dişçi ey28 (2)

Kentte önemli bir eksiğin giderildiğini ifade eden CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, girişimcileri tebrik ederek, “Artvin’in çocukları başka illere gidip de sağlık hizmeti almasın, bizim çocuklarımız buralarda tedavi olsun. Bu anlamda çorbada tuzu olan bu arkadaşlarımızı kutluyorum.” dedi.

Aslen Artvinli olan ancak Artvin’de doğup büyümeyen DentArtvin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih Önal,  kurucusu olduğu ve Trabzon’da şubeleri olan polikliniği Artvin’e de açarak buradaki vatandaşlara hizmet etmek istediğini söyledi.

açılış dişçi ey28 (3)

Memleketine hizmet etmek çabası içerisinde olduğunu ifade eden Önal, “Artvin Ardanuç Sakarya Köyü’ndenim. Burada doğmadık, burada büyümedik babam öğretmendir. Türkiye’nin birçok şehrini gezdik. İkametgahım Trabzon’da kaldı. Orada okuduk, büyüdük ve mesleğe atılmak nasip oldu. Bir Artvinli olarak başka bir ilde bir şeyler yapmak zordu. Orada büyük bir müessese yaptık. DentTrabzon birkaç şubesini kurduk. Güzel büyük bir laboratuar açtık. Bir medikal kurduktan sonra da artık memlekete yatırım yapma zamanı geldi dedik. Buradaki ortaklarımız; Uzman arkadaşımız Çağatay Mert Aydın, Selim Özkan, Abdullah Güler, Murat Yüksel, Gürsel Yıldız vesilesiyle nasip oldu. İnşallah artık bundan sonra ilimize hep beraber hizmet etme amacındayız.” diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, bu işletme ile sağlık hizmet sektöründeki bir açığı daha kapattıklarını ifade ederek, “Mükemmel bir hizmet, ihtiyaç duyduğumuz bir alandı. Fatih hocama beraberinde emek eden tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. Diş sağlığımız için artık Trabzon’a, Rize’ye, Ankara’ya değil mükemmel şekilde kurulan bu diş sağlığında sağlığımızı giderelim. Esnaflarımız yaşasın, Artvin yaşasın ve mutlu bir Artvin’i hep beraber inşa edelim.” ifadelerini kullandı.

açılışş ey 28

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mesut Harmancının açılış duasını okumasının ardından hizmete açılan poliklinik gezildi.

Açılış törenine, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir’in yanı sıra Artvin Baro Başkanı Ayla Varan, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarih belli oldu Tarih belli oldu

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN