DURDURALIM BU FACİAYI DURDURALIM BU FACİAYI

Artvin’in birçok ilçesinde vatandaşların zorluk çektiği yollar nedeni ile Ak Parti Milletvekili Faruk Çelik çalışmalarına başladı.

Kemalpaşa, Hopa, Borçka, Murgul ve Yusufeli’nde birçok bölgenin asfalt çalışmalarında sona geldiklerini söyleyen Çelik, Artvin Merkez’de de çalışmaların yoğun bir şekilde devam edeceğini açıkladı.

Arhavi, Şavşat ve Ardanuç bölgesine de programlı bir şekilde çalışmaların olacağını dile getiren Çelik “Asfalt çalışmalarımızı sürdürüyoruz dolayısı ile Yusufeli’nde gerçekleştirdiğimiz asfalt çalışmalarının açılışını gerçekleştirdik. Yusufeli’nde önemli bazı güzergahlara sıcak asfalt çalışmasını tamamladık yine devam ediyor orada çalışmalar. Borçka’da hemen hemen büyük ölçüde grup yolları bir grup yolu hariç tamamlandı. Murgul’da asfalt işlemimiz 10 köyde gerçekleştirildi. Murgul’un tünellerinden çıkınca yollarda sorun vardı o ana güzergah sorunu da halledildi. Böylece Murgul’da asfalt sorunu büyük ölçüde şuanda yok. Mahalle içlerinde uygun olan bütün köylerimize parke taşı seferberliği başlatacağız. Hopa’da asfalt çalışması devam ediyor, grup yolları bitti. Şimdi köy yolları ile ilgili 3 kilometrelik bir bölüm kaldı inşallah hava müsaade ederse bitireceğiz. Kemalpaşa ilçemizde ise başlanan asfalt çalışması ile iki üç gün içerisinde oradaki ihtiyaçları görecek şekilde tamamlanacak. Böylece Kemalpaşa’nın, Hopa’nın, Borçka’nın, Murgul’un ve Yusufeli’nin asfalt işleri büyük ölçüde tamamlanmış oluyor. Merkezde de asfalt çalışması yoğun bir şekilde devam edecek. Sonra üç tane ilçemize toptan yükleneceğiz. Hiçbir ayrım gözetmeksizin planlı programlı bir şekilde yol ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Artvin bölgesinde yapılan yol çalışmalarının gelecek yıllarda turizme katkı sağlayacağını dile getiren Çelik “ Kırsal bölgede siz çalışmanızı eğer özellikle alt yapı ile ilgili çalışmaları yoğun bir şekilde tamamlarsanız önümüzdeki yıl turizm açısından bunun çok büyük katkısı olacağı inancındayım. Hem yerli turizm açısından da binlerce vatandaşımız göç etmiş. Yazın gelmek istiyorlar ama yol sorunundan dolayı birçok insan gelmeyi de düşünmüyor. Bu nedenle yapılan çalışmalar ile yaz aylarında ciddi hareketlilik olacak bu coğrafyada” diye konuştu.

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: EMİNE OCAKÇI