ArtvinErzurum- Ardahan karayolunun birinci kilometresinde bulunan köprüyü Aşağı Şehitlik Köyünde yaşayan vatandaşlar  şehir içi dolmuşlarına ulaşmak için sıklıkla kullanıyor.

Asma köprüyü tutan halatların eskimesi ve bazı tahtaların çivilerinin çıkmış olması bu güzergahı kullananları korkutuyor.

asma köprü çoruh (4)

Çoruh Nehri’nin ikiye ayırdığı kentte sık sık görülen asma köprüler ulaşımı kısalttığı için vatandaşlar tarafından rağbet görüyor.

Nehrin debisinin yükseldiği zamanlarda hızlı akan suyun üstünden asma köprü aracılığı ile geçerken korku dolu anlar yaşayan vatandaşlar buranın onarımı için yetkililerden çalışma bekliyor.

asma köprü çoruh (3)

Çelik halatlarla bağlanan ve yürürken sallanan köprü bakımsız olunca geçmesi daha da ürkütücü hale geliyor.

Kendi imkânları ile köprünün eskiyen kısımlarını yenilenen Aşağı Şehitlik Köyü Muhtarı Mustafa Gür, köyün girişinde yaşam alanı oluşturma projelerinin olduğuna değindi.

asma köprü çoruh (1)

“Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak” “Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak”

Konu ile ilgili açıklama yapan Gür, “Köprüyü yenileme ve çehresini düzenleme projemiz mevcut. Fakat ekonomik şartlardan dolayı hayata geçiremedik. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapılacak olan projede spor alanlarından iş yerlerine kadar çeşitli yatırımlar olacak.” dedi.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

asma köprü çoruh (2)


 

Editör: Editör Masası