Başkan Erdem'e ziyaret Başkan Erdem'e ziyaret

CHP Artvin İl Başkanı Orhan Atan, Merkez İlçe 38. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada yerel seçimlere dikkat çekti.

Ülkenin genelinin sorunları olduğunu ve bu sorunları çözmeye talip olduklarını aktaran Atan, “Çalışmadan birlik içinde olmadan başarılı olamayız. Altını çizerek vurgulamak isterim ki hepimizin görevi CHP'nin bütünlüğüne sahip çıkmak olmalıdır.  Birbirimizin saygınlığına gölge düşürmemeliyiz şeffaf açık bir parti olmalıyız. Sağdan oy alıp ve sağ partilere oy veren yurttaşlarımızın oyuna tabi ki talibiz. Bunu politik çözüm önerilerimizle yapmalıyız. Politika toplum sorunlarını çözmek için yapılır, bizim yerimiz belli, biz soldayız, sağa oy veren seçmenin oyuna talibiz onların değil sadece memleketin sorunlarını da biz çözeceğiz.” dedi.

Parti içerisinde çalışan ve çözüm üreten üye yapısının olmasının önemine vurgu yapan Atan, “Yıllardır Memlekette sağ zihniyetler iktidardadır, buna satılan, özelleştirme adı altında peşkeş çekilen devletin milletin mallarını satarken "kurtuluş" diye bahsediyorlardı halen devam ediyorlar yaşıyoruz, görüyoruz. Memleket kamunun malını satmakla kurtulmuyor. Üreten ve adil paylaşım yani memleketi sol sosyal demokrat politikalar ile kalkındıracağız. Sağcı politikacıları transfer ederek değil, Cumhuriyet Halk Partili üyeleri aktifleştirerek bir kurtarıcı beklemeden tüm Türkiye'de örgütçülüğümüzü büyüterek, Türkiye'de kendi siyasetimizi belirleyerek, adaylarımızı da kendi içimizden örgütün içinden seçerek bunu hep birlikte başaracağız. Halkın karşısına üretim, eşit paylaşım, dayanışma, barış içinde bir Türkiye projesi ile çıkacağız. Bunu başaracak güç bizlerde var ilgisiz, çalışmayan üye yapısından ilgili çalışan sonra çözüm önerilerini sunan üye yapısı aşamasına geçmeliyiz.” diye konuştu.

Başarının anahtarının birlik içinde çalışmak çok çalışmak olduğuna işaret eden Atan, konuşmasında şunları söyledi: “Bugün büyük bir ekonomik kriz ile karşı karşıyayız. Çiftçi ürettiği malın ederini alamıyor. Kamyoncu nakliyeci depoyu dolduramıyor, vergisini ödeyemiyor. Küçük esnaf siftah yapmadan dükkanını kapatıyor. İşsizlik rekor kırıyor. Çalışanların neredeyse tamamı geçim derdinde Emekliler açlığa mahkûm edilmiş, öğrenciler okullarını donduruyor. Bu şartlar altındaki Türkiye'yi ayağı kaldıracak yine bizleriz.”

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası