Tüm Emeklilerin Sendikası Hopa Şube Başkanı Saim Aydın, sendikaya Ankara valiliği tarafından açılan kapatma davası hakkında Hopa Meydanında basın açıklaması yaptı.

Sendikal haklarından vazgeçmeyeceklerine vurgu yapan Aydın, “Ülkenin bütün değerlerinde emeği olan biz emekliler, kötü yaşam koşullarına karşı örgütlenerek 1995’li yıllardan beri sendikal haklarını kullanıyor. O zamandan bugüne, Hükümetler yada siyasiler emeklilerin taleplerine kulak vermek yerine, emeklilerin öz örgütü olan Sendikaları kapatmayı, engellemeyi, baskı ile yok saymayı tercih ediyorlar. Bütün bunlara rağmen biz emekliler, sendikal örgütlenmemizi sürdürüyor, Emeklilerin hak mücadelesini, sendikal örgütlenme aracılığıyla yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

30 Kasım 2022 tarihinde Ankara Valiliği onaylı kurulan sendikanın  kapatılması için 9 Mayısta dava görüleceğini kaydeden Aydın, açıklamasında şunları söyledi:

“Geçmişten getirdiği örgütlenme ve mücadele birikimi ile sadece adı değişen örgütlülüğümüzle bugünlere geldik. Açlık sınırının 10.000 lira, yoksulluk sınırının 32.000 lira, asgari ücretin ise 8.500 lira olduğu ülkemizde 9 milyon emekli 7.500 lira aylık almaktadır. Bu aylık, açlık sınırı bile değil, ölüm sınırıdır.  Kalan ömrümüzü hastane kapılarında, sağlık hizmeti alarak geçiyoruz. Çalışırken misli misli ödediğimiz sağlık primleri yok sayılıyor.  Sağlık hizmetleri adeta soygun yerine dönüştürüldü.

Aylık bağlanırken uğradığımız haksızlıkların, adaletsizlikleri haddi hesabı yok. Akşamları dağılmış pazarlardan, çöpe atılmış sebze ve meyve toplayan emekliler olmak siyasi iktidarın ayıbı değil mİ? Demokratik bir ülke, barış içinde bir ülke, kardeşlik içinde, eşitlik içinde bir ülke en başta emeklilerin hakkıdır. İnsanca bir yaşam en temel hakkımızdır. Bu sorunlarımızı çözmek yerine sendikal örgütlülüğümüzü engellemeye çalışan siyasi iktidar, emeklilerin sendikalarını kapatarak, Sessizleştirmek, örgütsüz bırakmak istemektedir. Bu amaçla sendikamızı  kapatmak istiyorlar. Sendikamız için Ankara Valiliğinin açtığı kapatma davasının ilk duruşması 9 Mayıs 2023 tarihinde Ankara’da görülecektir.

Hopaspor  yenik düştü Hopaspor  yenik düştü

Siyasi iktidara buradan sesleniyoruz. Adalete, hukuka olan inancımızı korumak istiyoruz. Demokratik bir ülke olmanın gereği olarak emeklilerin sendikal haklarını tanıyın, bu davayı geri çekin. Çünkü ne yapsanız da, sendikal haklarımızı kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Geleceğimize sahip çıkmaktan asla usanmayacağız.”

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası