ARTVİNLİ LOKANTACI RAMAZAN AKSU” BAKIN ÖĞLEN SAATİ VE SERVİS SAATİ OLMASINA RAĞMEN BİZ BÖYLE BOŞ OTURUYORUZ.”

Artvin’in Borçka ilçesinde lokantacılık yapan Ramazan Aksu “ insanlar eskisi kadar yiyemiyor, her şey pahalı, ne bileyim her şey ortada. Bir ürüne zam gelince herkes zam yapıyor ve ne olduğu belli değil ve denetleme yok. İlçede zaten fazla nüfus yok bizde idare ediyoruz. Bakın öğlen saati ve tamda servis saati biz ise boş oturuyoruz” diye işlerin olmayışından yakındı.

“AYNI ÜRÜNÜN FİYATI HER BAKKALDA FARKLI.”

2023’i ekonomik krizle bitiren Artvin esnafı 2024’in ilk günlerinde de işlerin yokluğundan şikâyetçilerimi ürünlere gelen günlük zamlardan, kimileri yakıt zamlarından, kimileri ise gerekli denetlemelerin yapılmamasından şikâyetçiler

Borçka’lı lokantacı Ramazan Aksu bakın servis saatinde böyle boş oturuyoruz diyor”  insanlar eskisi kadar yiyemiyor, her şey pahalı, ne bileyim her şey ortada. Bir ürüne zam gelince herkes zam yapıyor ve ne olduğu belli değil, denetleme yok. İlçede zaten fazla nüfus yok işte bizde idare ediyoruz. Bakın öğlen saati ve tamda servis saati biz ise boş oturuyoruz.

Önceki senelerde iyi idi ama son zamanlarda işler iyi gitmiyor, piyasa düştü ve göçte var tabii. Aldığımız ürünlere her gün zam geliyor ve bakkaldan bakkala değişiyor fiyatlar aynı üründe ama biz de fiyatlar aynı bizim fiyatlarımızı esnaflar odası belirliyor ve biz keyfimize göre yemeklerimize zam yapamayız.”

Adalet Bakanı Tunç, KKTC İçişleri Bakanı Oğuz ile görüştü Adalet Bakanı Tunç, KKTC İçişleri Bakanı Oğuz ile görüştü

“VATANDAŞTA PARA YOK Kİ TAKSİYİ TERCİH ETSİN.”

Borçka’lı Taksici Ertan Atasert ise son 10 yıldır işler zaten kötü gitmeye başlamıştı  zaten diyor“  20 yıldır taksicilik yapıyorum ve piyasa kötü ve doğal olarak işlerimizde çok kötü yani 5-10 yıldır böyle kötü ve önceleri işlerimiz iyi idi. İnsanların tercihiyle ilgili değil, vatandaş taksiye binip gitmek, gezmek ve eğlenmek istiyor ama para yok ki vatandaş taksileri tercih etsin. Akaryakıt çok pahalı ve ekonomik olarak hiçbir şey iyi olmadığı içinde her şey sıkıntılı.”

Borçka’lı Turizmci Mevlut Ballıbaba ’da denetlemelerden şikayetçi olarak şunları söyledi “ Pansiyoncuyum bungalov evlerim var, ama zamlar acayip, felaket ve denetleme yok. Denetlemenin üzerinde denetleme koymaları lazım, çünkü denetleme’ ci gidiyor alıyor avantasını çekip gidiyor ama onun peşine bir denetleme’ ci daha lazım. Ancak düzelir bu memleket Tayip Erdoğan kimi kollasın kardeşim, kollanacak adam yok ki ve insanların kendileri düzelmesi lazım yani önce biz düzelmemiz lazım ve vatandaşlık görevi yapmamız lazım.”

Editör: Editör Masası