Belediye Başkan Adayı Netleşti Belediye Başkan Adayı Netleşti

Murgul Halk Eğitimi Merkezinde açılan bakır işlemeciliği kursunda usta öğreticiler tarafından kursiyerlere bakıra şekil verdirme öğretiliyor.

Kursun içeriği hakkında açıklamalarda bulunan Murgul Halk Eğitim Bakır İşlemeciliği ve El Sanatları Usta Öğreticisi Zehra Kadıoğlu, ilçede çıkan bakırı değerlendirdiklerini söyledi.

Bakır’ın Gaziantep’te işlenerek tepsi haline getirildiğini ve bu haliyle oradan alıp üzerine çeşitli desenler verdiklerini söyleyen Kadıoğlu, “Bakır bizim ilçemizden çıkıyor ancak kullanılabilir hale getirilmesi için Gaziantep’e gönderiliyor. Biz istiyoruz ki bakırın her aşaması ilçemizde işlensin. Ayrıca bu iş çok maliyetli. Bakır dolar kuru üzerinden işlem görüyor. Biz her defasında çok fazla masraf ediyoruz. Eğer her aşaması bizim ilçemizde işlenirse daha az maliyetle çok daha fazla ürün ortaya çıkarırız” dedi.

Kursiyerlere bakır işlemeciliğini öğrettiğini ve gelir kapısı olması için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Kadıoğlu, “Kursiyerlerimize şimdiden bakırın çok önemli bir geçim kaynağı olduğunu öğretiyoruz. Çok zor bir iş kas gücü gerektiriyor bakıra şekil vermek. Kursiyerlerimiz azimle çalışıyor. Ve yıl sonu sergisi düzenledik eserlerimiz orada da çok beğenildi” diye konuştu.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası