İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti

Artvin – Borçka karayolunun 11.km sinde bin adet fidan toprakla buluşturuldu.
Artvin Avcılar ve Atıcılar Derneği ve Artvin Motosiklet Spor Kulübü Dernek üyeleriyle birlikte bin fidanı toprakla buluşturdu.
Artvin Orman Bölge Müdürlüğü ile Artvin Avcılar ve Atıcılar Derneği organizasyonuyla düzenlenen fidan dikim etkinliğine Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya, Dernek Başkanı Necmi Asuman, dernek üyeleri ve Artvin Motosiklet Spor Kulübü Derneği üyelerinin katılımıyla, Artvin – Borçka karayolunun 11.km sinde Elma, Ceviz, Ihlamur, Nar, Kestane, Hurma, Dut ve Defne olmak üzere bin adet fidan toprakla buluşturuldu.
Program öncesinde konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya “Burada yapacağımız dikim, baraj havzası olması nedeniyle erozyonu önemli ölçüde engelleyeceği gibi yaban hayatı içinde oldukça önemlidir. Bölge Müdürlüğünde yılda ortalama 1 milyon fidanı toprakla buluşturuluyor. Yaban hayatını desteklemek üzere bu dikilen fidanların %10’u yabani elma, armut, kiraz, ceviz, kestane vb. türler dikmekteyiz. Yine sivil toplum kuruluşlarının bu tür organizasyonlara katılmasını önemsiyor ve katılımcılara teşekkür ediyorum " ifadelerine yer verdi.
Orman Bölge Müdürlüğü

Editör: Haber Merkezi