Artvin Gazeteleri İmtiyaz Sahibi İsmet Başar’dan anlamlı etkinlik.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Merkez Camii önünde lokmacı Nebahat Kantarcı’ya lokma döktürerek vatandaşlara dağıttı.

Daha önce Gazi Atatürk’ün ruhuna mevlit okuttuklarını hatırlatan Başar, 24 Kasım’da da rehber edindiği anne babası ve başöğretmen için lokma döktürdüğünü söyledi.

Lokma dağıtımını da bizzat yapan Başar burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ben Hopa Yoldere köylüyüm. Benim köyümün cami hocası geçen sene “10 Kasımda Atatürk’ün anısına neden mevlit okutmuyorsunuz?” diye söylemişti. Bu sene bunu köyde gerçekleştirdik. Bugünde Öğretmenler Günü olduğu için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te ülkemizin başöğretmeni olduğu için onun ve ebediyete intikal etmiş diğer öğretmenlerimizin anısına burada lokma döktük” dedi.

başar lokma döktürdü ka24 (1)
Kasım ayını ‘Kara Kasım’ olarak adlandırdığını ifade eden İsmet Başar, “Anne ve babamı kasım ayında kaybettim. 10 Kasım da Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ölüm yıl dönümü olması nedeniyle ve hayat öğretmenlerim olan rahmetli annem ile rahmetli babamın anısına, ebediye intikal eden bütün geçmişlerimizin anısına böyle bir şey düşündüm” diye konuştu.
Artvin’de bu işi yapan tek kişinin Nebahat Katırcı olduğunu ve emeğinin karşılığını almadığını düşündüğünü belirten Başar, “Emekleri için kendisine teşekkür ediyorum. Bu işlem oldukça meşakkatli. Lokma dökümüne Artvinli büyüklerimiz de ilgi gösterdi. Onlara da buradan teşekkür ediyorum.”dedi.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.” Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.”

başar lokma döktürdü ka24 (2)
 

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN