Artvin’in Murgul ilçesine bağlı Başköy’de kanalizasyon sularının tarım arazilerinin içerisinden geçmeye başlaması ile köy halkı mağdur olduklarını dile getirdi.

24 senelik alt yapının değiştirilmesi gerektiğini söyleyen köy sakinlerinden Hızır Baydın, yaşadıkları sorun nedeni ile dilekçe verdiklerini belirtti. 

Hızır Baydın, yağışlı ve çamurlu havada yapılan çalışmanın sağlıklı bir şekilde gerçekleşmediğini söyleyerek “Dilekçe verdiğimiz halde 2 senedir bu durum var. Yeni gelen kaymakam beyin yardımı ile geçen sene bu zamanlar değiştirdik ama tümünü değiştirecektik olmadı. Kanal logarın kapalı olduğu yere kadar kazındı. Yağmurlu, çamurlu havada çalışıldığı için sağlıklı olmadı. Bir senedir bu bölgede akıyor. Mağduruz, devletimizin el atması lazım” dedi.

SAVE_20231013_183309

Sivrisinek ve Kokudan Geçilmiyor”

24 senelik alt yapının değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Baydın, köy halkı olarak pis koku nedeni ile tarım arazilerine giremediklerini vurguladı. Tarım arazilerinin belli bir kısmını da kullanamadıklarına dikkat çekerek yetkililere seslendi. 

Baydın konuşmasının devamında “ 1999 yılında kanalizasyon yapıldı. Bunun alt yapısının değiştirilmesi lazım. Murgul belediyesinden vidanjör geliyor ama sağlıklı değil. Bugün burasında yapıldı yarın veya başka bir gün mahallenin merkezinde patlayacak, sıkıntı. Alt yapının yenilenmesi lazım. Sivrisinek ve kokudan geçemiyoruz. Kapıda oturup muhabbet bile edemiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Damar yolunda kaza riski! Damar yolunda kaza riski!

Köy halkı tarım arazilerini etkileyen bu durum nedeni ile yetkililerin yardımcı olmalarını bekliyor. 

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN