İnsanlığımızdan Utanıyoruz İnsanlığımızdan Utanıyoruz

17-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kafkasör Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonası 17-18 Ağustos’ta boğa tartımları ile başlayacak. 19-20 Ağustos’ta güreşlerin başlanacağı belirtilerek 19 Ağustos’ta Yıldızlar kategorisi, 20 Ağustos’ta pehlivanlar kategorisinin yer alacağı aktarıldı.

Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonası’nda güreşler dışında; ok atışı, bocce oyunu, voleybol etkinliklerinin olacağı kaydedildi. Boğacılar Spor Kulübü Başkanı Fatih İspirli, kültür ve sanat etkinliği adı altına çalışmalar yürütüleceğini belirterek “Cumartesi günü Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hayati Güneri ile beraber gençlik spor etkinlikleri adı altında personeliyle birlikte yer alacaklar. Aileler ve çocuklar için ok atışı, bocce oyunu voleybol etkinlikleri olacak. Cumartesi gecesi Hasan Koçak yer alacak. Artvin’in çocuğu yine Artvin’de olacak. Pazar Günü Hopasporu davet ettik, başkanla konuştuk kırmadı bizi. Takımıyla gelerek destek verecek. Artvinspor'un 2. Lig’de oynayan voleybol takımı var, onlar gelecek. Taraftarıyla buluşması gerekiyor artık ligler başlıyor” dedi.

Kafkasör’de gerçekleşecek olan güreşlerde 66 boğanın katılacağını söyleyen İspirli, Ege’den gelen boğaların kampa girdiğini söyledi. Yıldızlar kategorisinde dört kategorinin bulunduğunu pehlivanlar kategorisinde ise aynı şekilde dört grubun olacağını aktardı. Arenada çalışmaların devam ettiğini dile getiren İspirli “Bu şampiyona hem Karadeniz hem Ege ayağı, Erzurum, Rize illerinin, diğer boğa güreşleri festivallerinde birinci olan boğaları davet diyoruz bunlara karşılık da Ege’den boğa getiriyoruz. Rize’den iki boğa var biri Yıldızlar biri Pehlivanlar kategorisi için. Erzurum’dan 16 Muğla ve Aydın’dan 4 tane Yusufeli, Murgul, Ardanuç, Borçka, merkez yıldızlarla beraber 66 boğa katılacak. Kafkasör arenada çalışmalar devam ediyor sağ olsun belediye başkanımız altyapı desteğini eksik etmiyor. Ege’den gelen boğalarımız kampa girdi, diğer boğalar da geliyor. Yıldızlar kategorisinde 4 kategori var; Küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş. Oradaki para ödülü 200-220 civarında. Bu yılki ödül şemamız değişik oldu. Örneğin; birinci olan ödülü alıyor ikinci olan yüzde 20’sini alıyor. Biz ilk turda elenen boğa sahiplerine ikişer çuval yem desteği veriyoruz, ikinci turda elenenlere de 1500 lira yol ücreti veriyoruz gönüllerini hoş etmek için. Pehlivanlarda da dört grup var; Final, yarı final. Onda da ilk turda elenen boğaya 4 çuval yem veriyoruz, birinci olursa ödülünü alıyor zaten” ifadelerine yer verdi.

Fatih İspirli, Kafkasör Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonasına katılım için 20-25 bin kişiyi beklediklerini belirterek Ege’den gelecek ekiplerin kendi yörelerine ait davul ve zurna eşliğinde hazırlıklar yaptığını söyledi.

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası