Nostalji Rüzgarı Ezecek Nostalji Rüzgarı Ezecek


Covid-19 vakalarında son günlerde artış yaşanan Artvin’de tablo giderek korkutucu hal alıyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ,bir önceki haftaya göre artan iller kapsamında Artvin'in de içinde bulunduğu toplamda 9 ili açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz haftalarda Artvin'in iki kere daha bu listelere eklendiğini belirtmişti. Koca'nın vaka yoğunluğunu açıkladığı iller arasında içerisinde Artvin'in de bulunduğu önceki iki sefere ek olarak; Artvin bu hafta da yine bir önceki haftaya göre vaka yoğunluğu artan iller arasında yerini aldı.
Borçka Belediyesi aşıya dikkat çekmek için neden aşı olmalıyım başlıklı bilgilendirici video paylaştı. Videoda şunlara değinildi:
“Neden aşı olmalıyım?
Covid-19 Pandemisinde virüsün ortaya çıkan varyantlarına bağlı olarak bulaşıcılık oranının 5 kat, hastaneye yatış ve ölüm oranlarının ise 10 kat arttığı gözlemlenmiştir. Hastalıktan korunmanın ve salgınlarla mücadelenin en etkin yolu aşılanma ile hastalığa yakalanmadan önce bağışıklık kazanmaktır.
Covid-19’a karşı aşı yoluyla bağışıklık kazandığınızda neler değişir?
Hastalıklara karşı bağışıklık kazanmamış olanlara oranla hastalanmanız ihtimali çok düşüktür. Diyelim ki bu çok düşük oran gerçekleşti ve hastalandınız, bu durumda da hastalığı çok büyük ihtimalle bağışıklık kazanmamışlara oranla daha rahat atlatacaksınız. Bugün biliyoruz ki tam aşılı olmayan ve başlılık geliştirmemiş olanlarda Covid-19’a bağlı hastaneye yatış, solunum cihazlarına ihtiyaç duyma ve hastalığın ölüm ile sonuçlanması oranları tam aşılılara göre en az 10 kat daha fazladır.
Aşı olmak sadece bireysel bir tercih değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluktur.”
Gürkan Kavasoğlu

Editör: Haber Merkezi