Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi


“Halka Hesap Veriyoruz, İktidara Geliyoruz” sloganı ile düzenlenen etkinliklerin sıradaki durağı Borçka oldu.
Artvin’de Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyeler, 3 yıllık faaliyetlerini anlattıkları programlara devam ediyor. 31 Mart 2019 seçimlerinde Millet İttifakı tarafından kazanılan belediyelerin, 3 yıllık çalışmalarını ve ekonomik durumlarını halkla paylaştığı etkinliğin Borçka ayağı yapıldı.
Tekbaş Düğün Salonunda gerçekleştirilen programda Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan 3 yıl boyunca gerçekleştirdiği hizmetleri anlattı. Ercan Orhan belediyenin gerçekleştirdiği faaliyetleri şu şekilde sıraladı:
“Devre dışı bırakılan eski arıtma tesisi yeniden faal hale getirildi, 10 tır arıtma kumu kullanıldı ve kent merkezine içilebilir, sağlıklı su verilmeye başlandı. Bakımsız durumdaki içme suyu arıtma tesisimiz tamamen yenilenerek hijyenik ve sağlıklı bir hale getirildi. Su kaçakları giderilerek 50 bin m3’lük içme suyu kentimize kazandırıldı. 632 kullanıcı yeni su sayaçlarına geçerek hem su tasarrufuna hem de kent bütçesine katkıda bulundu.
Temmuz 2020'de başlayan çalışmalarda bittiğinde 7.496 metre olması öngörülen kanalizasyonun 6.600 metresi tamamlandı. Altyapı çalışmalarının en hızlı ilerleyeni yağmur suyu boruları oldu. Kentimizde yaşayan kadınların, çeşitli işkollarında faaliyet yürüten esnafların sorunların çözümünü ve yönetime bizzat katılımını sağlamak amacıyla toplantılar düzenlendi.
Aydınlar Mahallemizde bulunan Aydınlar Mahallesi Camii ve Kur’an Kursunun çevre düzenlenmesini gerçekleştirerek yurttaşlarımızın hizmetine sunduk. Gündoğdu Mahallemizdeki altyapı çalışmalarında 8 km. içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı tamamlandı. Esentepe mevkiinde de altyapı ve üstyapı çalışmaları bitmiştir. Kentimizin çeşitli mahallelerinde ihtiyaç duyulan yerlerde kendi imkanlarımızla 115 aydınlatma direği diktik. Kentte alternatif ring hattının devreye alınması sonrası elektrik kesintilerinin daha az yaşanacaktır.
İş insanımız Remzi Ozan tarafından bağışlanan arazi üzerinde bulunan 2 ton fındık, halkımızın imecesi ile toplandı. Fındık hasadından elde edilen gelirle 40 öğrenciye burs sağlandı.
Borçka’mızı kültür ve sanat kenti yapma yolunda başta milli bayramlarımız olmak üzere, birçok kez konser ve etkinlikler düzenledik.
Belediyemizin desteğiyle Artvin Coğrafya, Kültür ve Tarih dergisi Karçal yayın hayatına başladı. 2000 adet basılan dergide 20 yazar yer alıyor. Borçka’mızın kültürel değerlerini taşıyan şair ve yazarlarımızın kitaplarını yayınlıyoruz.
Belediyemizin öncülüğünde Kadın Korosu kuruldu. Belediyemizin ev sahipliğinde, kadınların kültür ve sanat alanına katılımlarını sağlamak amacıyla “kadın kadına drama” buluşmaları gerçekleştirildi.
Belediyemizin mobil uygulaması hayata geçirildi. Uygulama üzerinden yurttaşlarımız belediye hizmetlerinden online şekilde faydalanabiliyor.
Kentimizde bulunan yaklaşık 80 sokak hayvanının kısırlaştırılması belediyemiz veteriner birimi tarafından gerçekleştirildi. HAYTAP ve İBB tarafından gönderilen mamalarla kentimizdeki belirli noktalarda, sokaktaki canlarımızın düzenli beslenmesi sağlandı.
10 ayda 65 ailenin hayatlarındaki engelleri ortadan kaldırdık. 3 yılda yaşamını yitiren 735 hemşehrimize son görevimizi yerine getirdik.
İsmet Acar Sosyal Tesisleri’nde proje dahilinde olup bitmemiş olan misafirhaneyi tamamlayarak konuk ağırlamaya başladık. Şantiyemizde kendi araçlarımızla şehir mobilyalarımızın önemli bir kısmını üretiyor ve kardeş belediyelerimizle paylaşıyoruz.”
Uğur Aykan

Editör: Haber Merkezi