Borçka halkı sanat etkinliğinde buluştu. Borçka ve Köyleri Turizmi Geliştirme Kooperatifi ve Dayanışma evinde düzenlenen etkinlik saat 14.00’da başladı.

borçka sanat ey24 (3)

Emekli Öğretmen Nazan Uzungül Köse eşliğinde düzenlenen etkinlikte atık kağıtlarla farkındalık yaratmayı hedeflediğini belirtti.

İnsanların kağıt hamurundan heykel yaparak meslek edinebileceğini aktaran Nazan Uzungül Köse “İnsanlar sanata bulaşmalıdır, sanat ferahlatıcıdır ve mutlu eder. Çevremdeki insanlara bunu yaşatabilirsem serbest zamanlarında bunu üretip meslek edinebilirler, sergiler açıp yaşamlarını güzelleştirirler. Kağıt dan heykel olmaz diyenlere de kağıdın ne kadar değerli olduğunu fark ettirmek amacım” diye konuştu.

borçka sanat ey24 (2)

Kağıt hamurundan yapılan heykellerin sıfır kağıt yerine kullanılmış kağıtlardan kullandıklarını vurgulayan Köse, kağıttan heykel yapımın inşaat sürecine benzediğini şu sözlerle dile getirdi “Bugün kağıt hamurunu tanıttık. Kağıt nasıl hamur olur, kağıt hamurundan nasıl heykel yapılır kabaca tanıtacağız. Kağıt kuruyunca demir gibi olan bir madde. Çok da değerli bir madde ama biz sıfır kağıtları değil kullanılmış yumurta kolilerini, okunmuş gazeteleri kullanıyoruz. Bunun için önce suya atıyoruz, suda ıslanıp mikser yardımı ile parçalıyoruz ve süzüyoruz. Bir miktar tutkal katarak yoğurup hamur yapıyoruz. Heykellerin içinde de onu dik tutan demirler vardır önce demir aksanını örüyoruz kabaca ondan sonra hamuru onun üzerine sıvayarak, dolgu yaparak, kaplayarak bir heykel oluşturuyoruz. Aslında süreç tam bir inşaat süreci gibi fakat güzel, estetik ve sade oluyor.”

İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti

Etkinliğe katılım gösteren vatandaşlar Borçka’da tescillenmiş Demir Elmanın heykelini yaparak keyifli dakikalar yaşadı.

Haber: Emine OCAKÇI

borçka sanat ey24 (3)borçka sanat ey24 (1)borçka sanat ey24 (6)borçka sanat ey24 (4)

Editör: EMİNE OCAKÇI