Karadeniz’in doğal güzelliklerini görmek için gelen turistler Artvin Borçka’daki Karagöl’ü es geçmiyor. Artvin’deki en uğrak noktalardan biri olan Borçka Karagöl yeşilliği ve doğası ile gelen turistleri etkiliyor.

Tur sorumlusu Hüsami Arıcan, Konya’dan Karadeniz’in doğal güzelliklerini misafirlere göstermek için geldiğini belirterek 19 yıldır mesleğini icra ettiğini söyledi.

İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti

19 yıldır Karadeniz’e geldiğini vurgulayan Arıcan, Karadeniz aşığı olduğunu dile getirdi.  Karadeniz rotasında Trabzon’dan başlayarak Artvin’e gelen tur “Borçka Karagöl’e uğramadan asla geçmiyoruz” dedi.

Hüsami Arıcan, Borçka Karagöl’ün bakir bir toprak olduğunu söyleyerek “Doğal güzellikler burada bakir güzelliklerin burada olduğunu biliyoruz. Karadeniz coğrafyasında Karagöl çok bakir kaldı çok güzel korundu ve korunmasını istiyoruz. Ayder Yaylası ve Uzungöl de çok güzel ama aşırı yapılaşmadan dolayı ciddi bir rahatsızlığımızı beyan ediyoruz. O yüzden Karagöl, Mençuna ve Hopa’ya gidiyoruz yani bu üçgenin içerisinde dolaşıyoruz. 19 yıldır gelip gidiyorum Artvin’e uğranılmayan program her zaman Karadeniz de eksik programdır kesinlikle misafirlerin uğraması gerekir” dedi.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN