Borçka’da tur firma sahibi olan aynı zamanda S.S. Nolu Karagöl Kooperatifinde Yöneticilik yapan Zeki Öz, ekonomik nedenlerden ötürü turizm sezonunun beklentinin altında olduğunu söyledi.

Borçka ilçesine gelen turistlerin konaklama ve yemek imkanları için belirli bir alan olmadığını vurgulayan Öz, Borçka’ya fayda sağlamak için çaba sarf ettiklerini aktardı. 

Gelen turistlerin çoğunun Karagöl’e çıkamadığını bunun nedenini ise ekonomik sebepler olduğunu şu sözlerle dile getirdi “Bu sene malum ekonomik şartlar ve pandemiden yeni çıktığımız için beklentimizin altında karşılandı. Mesela Trabzon, Rize veya diğer illere göre az çünkü o bölgelere gelen Arap turistler var bizim bu bölgeye gelen yok. Tek nedeni ulaşım ve faaliyetlerin artması ama yerli turist oranında özellikle İstanbul, Ankara, İzmir bölgelerinden gelen gruplar olmasına karşı biraz eksilmelerimiz oldu. Şuanda beklentimizin yüzde yetmiş civarında durum var ama gelen turistlerin hepsi Karagöl’e çıkmıyor, çıkamıyor. Bunun da nedeni ekonomik maliyet. Buraya gelen gruplar çoğu ekstra satıldığı için belirli bir maliyeti var herkes bunu karşılayamıyor. 600-700 bin arasında gelen yerli grup durumumuz var. Bu mevcut bizim taşıdığımız, münferite vurduğunuz zaman bir buçuğa yaklaşan gelen turistlerimiz var”

Nostalji Rüzgarı Ezecek Nostalji Rüzgarı Ezecek

Konaklama ve yemek konusunda Arhavi ve Hopa’nın daha çok talep gördüğünü söyleyen Öz "Gelen gruplara biz burada yemek veremiyoruz, konaklamasını yapamıyoruz. Biz gidiyoruz geliyoruz mazot alıyoruz ama yemek kısımlarını 45 kişiden fazla olan grupları hiçbir esnafımız alamıyor ya da karşılayamıyor. Bunun nedeni de mevcut yerler ile lavaboların olmayışı. Bunun payını çoğunlukla Arhavi ve Hopa almakta bizde bunun Borçka’ya faydasını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz ama bizim elimizde de her hangi bir şey yok” dedi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: ÇİĞDEM ARSLAN