Düzköy'de yaşayan 68 yaşındaki Meryem Çatan, boş vakitlerini değerlendirdiğini belirterek bahçesinde sebze üretimi yapıyor.

Mısır, kabak, fasulye, salatalık, domates, biber dikerek vakit geçiren aynı zamanda ev ekonomisine destek sağlayan Çatan, fidelerden verim alabilmek için uygulanması gereken durumlardan bahsederek,

”Ekilen fidelerden verim alabilmek için güneşten korumak lazım sulama zaten çok fazla önemli. Havaların değişkenli olması bizim bahçemizin verimini etkiliyor tabi ki de. İlaçlama falan yapıyorlar genellikle ama biz sadece hayvan gübresi kullanıyoruz hepsi doğal ürünler” ifadelerini kullandı.

çatan 2

Tarımını, toprağını bilmeyen gençlerin var olduğuna vurgu yapan Çatan, gençlerin köye teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Meryem Çatan, havaların değişkenlik göstermesi ile meyvelerden verim alamadığını şu sözlerle dile getirdi,

”Bu sene kış çok uzun sürdüğü için yaz gelmedi bir türlü yani ektiğimiz kabak mesela daha olmadı dutlar simsiyah oldu yemeden. Eskiden böyle değildi hava güzel giderdi her şeyimiz dolardı sadece sebze anlamında da değil meyvelerimiz de dolu olurdu şimdi öyle değil.”  

20 Yıldır Vatandaşlar İçin Dilekçe Yazıyor 20 Yıldır Vatandaşlar İçin Dilekçe Yazıyor

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası