Ardanuç Kadın Girişim İşletme ve Üretim Kooperatifi, Ardanuç ilçesinin 7 kilometre kuzeybatısında bulunan aynı zamanda Doğu Anadolu’nun ve Karadeniz’in birleşim yeri olan Cehennem Deresi Kanyonu’nda lavanta dikimi gerçekleştirdi.

cehennem dere ka2 (3)

500 metre uzunluğunda, 70 metre genişliğinde ve 6 metre derinliğinde bulunan dağların arasında oluşmuş bir coğrafi yapı olması ile dikkat çeken Cehennem Deresi kanyonu, Ardanuç Kadın Girişim İşletme ve Üretim Kooperatifi tarafından lavanta dikimi gerçekleştirerek lavanta dikiminin yapıldığını göstermeyi hedeflediler.

Emekli Emsal Gül” Üniversitede Torunum Okuyor Ve Çocuk Aç Geziyor Be, Daha Ne Diyeyim.” Emekli Emsal Gül” Üniversitede Torunum Okuyor Ve Çocuk Aç Geziyor Be, Daha Ne Diyeyim.”

cehennem dere ka2 (1)

Kooperatif Başkanı Gürsel Kaya, Ardanuç’ta lavanta dikiminin yapıldığını göstermek ve tanıtmak amacı ile gerçekleştirdiklerini belirterek “ 4 yıl önce Ardanuç’ta kurduğunuz kooperatif kanalıyla Ardanuç’ta lavanta ekimine başladık. Şuanda çok sayıda köylerimizde lavanta bahçeleri oluşturduk. Şuanda da turizm açısından önemli olduğunu düşündüğümüz Cehennem Deresi Kanyonu’na lavanta ekerek hem kanyonu güzelleştirmek aynı zamanda da ilçemizde lavanta ekiminin yapıldığını göstermek ve tanıtmak istedik” dedi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

cehennem dere ka2 (4)

Editör: ÇİĞDEM ARSLAN