Seçimin üzerinden geçen 2 buçuk ay içerisinde Artvin’de çalışmaları hızlandırdıklarını söyleyen Çelik, yol sorununu kökten çözüme kavuşturacaklarını ifade etti.

İlçelerin sorunlarını muhtarlardan ve sivil toplum kuruluşlarından dinleyerek kendilerine bir yol haritası çizdiklerini anlatan Çelik, “Gördük ki içme suyu sorunu çok önemli. Bir yerde içme suyu sorunu yaşanıyorsa her şeyi tatil etmek gerekiyor. Ulaşımda çok ciddi sıkıntılarımız var. Yol ağımız çok sağlıklı değil. Bu yol meselesini çözmek sorundayız. Makine parkımızı genişletmek için çalışma başlattık. Asfaltlama çalışmalarını hız verdik. Şunda Artvin’de bir tane olan asfalt plentinin sayısını farklı girişimlerle 4’e çıkardık” dedi.

Çelik, Artvin merkezde kullanmaya başladığımız asfalt plent tesisinde elde edilen asfalt ile Borçka’da Ambarlı köyünde 4 kilometre, Güneşli köyündeki 5 kilometrelik yok tamamlandı. Kaynarca ve Balcı köyündeki yolda asfalt çalışması başladı, iki güne bitiyor. İşleri hızlandırdık. Borçka, Murgul, Artvin’de köylerdeki yolların asfaltlama çalışması yoğun bir şekilde devam ediyor.” diye konuştu.

Yusufeli’nde çalışmaların başladığını kaydeden Çelik, oradaki çalışmalarında kısa sürece bitmesi için Erzurum’dan ekipman desteği aldıklarını dile getirdi.

Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.” Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.”

Şavşat’ta da sorunları tespit ederek ivedilikle çözüme kavuşturmak için bu toplantıyı düzenlediklerini vurgulayan Çelik, “İnşallah Şavşat’ta bu çalışmalara önümüzdeki günlerde başlayacağız. Yollarımız yapıldığında dışarıdan çok daha fazla insan bu kente gelecek. Artvin çok fazla güzelliği bünyesinde barındıran bir şehir. Büyük şehir hayatından yorulmuş hemşerilerimizin geri dönüşünü sağlayacak alt yapıyı mutlaka yapmalıyız. Bunun ilk ayağı yol ve bu yol işini çözeceğiz. İnşallah Artvin rahat yaşanabilir bir şehir olacak.” dedi.

Yaşam kalitesini artıracak çalışmaları hayata geçireceklerini kaydeden Çelik, Artvin’de her yıl 50 köyün elektrik hatlarının da yenilenerek kısa sürede tüm köylerin elektrik hatlarını yenileyeceklerini vurguladı.

Haber: Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası