Borçka da gerçekleştirilen festivalde boğa güreşleri boğa ağırlıklarına göre düzenlendi. Mini boy da 10, deste de 7, ayakta 8 boğa kategorilerinde arenada güreşti. 

19 Mayıs da başlayan festivalin ikinci gününde halkın yoğun katılımı devam ediyor. Yer yer etkili olan yağmura rağmen vatandaşlar” Çğala Vadisi Festivaline” yoğun ilgi gösterdi. 

Borçka çğala festival 1-1

Organizasyonda sunuculuk yapan Şakir Kara, Artvin halkının festivallere ihtiyacı olduğunu belirterek “ Gerçekten Artvin’in buna çok ihtiyacı var insanların bir araya geldiği eğlendiği, nefes aldığı böyle etkinliklere ihtiyaç var. Tadında ve güzel yapıldığı zaman Artvin’e katkı sunduğunu düşünüyorum. Bu köylerimiz bunları düzenleyen derneklerimiz turizm elçiliği yapıyorlar. Bu işin yıllardır içinde olmama rağmen tam anlamı ile o ivmeyi kazandırmayı başaramadık bazı noktalarda. Bunun için daha çok çalışmak gerekiyor tanıtımı iyi yapmak gerekiyor ayrışmadan hareket etmek gerekiyor.

Borçka çğala festival 2-1

O yüzden de halkımızın ilgi duymasını bekliyorum buda birlikte olacak bir iştir. İnsanları ayrıştırmadan nasıl başarabiliriz onu yapmalıyız. Bu kadar insan burada mutlu bir şekilde eğlendiler. Burada yaşayan bir sürü üniversiteli öğrencimiz var konser olmadığı zaman sportif aktivite olmadığı zaman çocuklar burada nasıl nefes alacaklar? Bunların hesabını yapmak zorundayız. Boğa güreşi olmasa Yusufelili buraya neden gelsin? Onun için ince hesapları iyi yapıp turizm konusunda amacına ulaştırmalıyız” diye konuştu.

Gülşen MAKAR 

Öğrenciler Doyasıya Eğlendi Öğrenciler Doyasıya Eğlendi

Borçka çğala festival 3-1

Editör: Editör Masası