Çelik’in “Hopalılara sesleniyorum, aklımızı başımıza alalım” ve “biz hizmetlerimizle ilgili vereceğimiz sözü kısaltacağız. 8 ay daha kısaltacağız” sözleri ekranlara yansıdı.
Çelik’in sözleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem bölgesi Hatay’da kullandığı “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı" sözlerine benzetildi.

CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu

Açıklamayı haberlerde gördüğünü dile getiren ve talihsizlik olarak nitelendiren CHP Hopa Belediye Başkan Adayı Utku Cihan konuyla alakalı:
“Sayın vekilin Hopa aday tanıtım toplantısındaki konuşmasını ben de bu sabah haberlerden dinledim. Talihsiz bir açıklama olduğunu düşünüyorum.
Çünkü  Hopalıların aklı zaten başında. Hopalılar ne istediğini çok iyi biliyor ve buna göre hareket ediyor.
Aslında bu açıklama Ak Parti’nin seçim stratejisini de ortaya koyuyor. Açıkça Hopalılara ‘bize oy vermezseniz, size hizmet gelmez’ deniyor ve üzülerek söylüyorum ki hemşehrilerimiz hizmet üzerinden tehdit ediliyor. Hatta sayın vekil bir yerde ‘oy verirseniz 8 ay önce hizmet gelir’ diyor. Bu 8 ay önce gelebilecek şeyi geciktiririz demek yani Hopa’yı cezalandırırız demek.
Ben 15 yıl belediyelerde bürokrasi kanadında faaliyet yürüttüm. Son dört buçuk yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeydim. Gidip sorabilirler, İstanbul’daki AK Partili ilçe belediye başkanlarına, bir hizmet gecikmesi yaşanmış mı? Uyumlu çalıştık mı çalışmadık mı? Ne benim ne partimizin böyle bir yaklaşımı olmuştur. 
Bundan sonrasında da Hopamız’ın takdiriyle belediye başkanı seçildiğimde de yine bütün kurumlarımızla ve milletvekillerimizle aynı iş birliği ve uyumla çalışacağım” ifadelerini kullandı.
HEM FİKRİN HEM HİZMETİN KENTİ
Faruk Çelik’in “Burası ideolojilerin değil, hizmetin merkezi olacak” açıklamasını da değerlendiren CHP Hopa Belediye Başkan Adayı Utku Cihan: “İdeolojilerden kastın Hopa’nın hayata baktığı yer olduğunu düşünüyorum. Hopa daima ilerici, daima hayatı vicdani değerler üzerinden değerlendiren, daima emekten ve doğadan yana bir tavır sergilemiştir. Bu fikirlerle hareket etmiştir. Bu düşünce yapısı Kazım Koyuncu’ları çıkarmıştır. Biz de yeni Kazım’lar çıksın diye mücadele edeceğiz. Fikirlerimiz en büyük zenginliğimiz olacak. Hem fikir hem hizmet kenti olacağız” dedi.
 

Editör: Editör Masası