Çalışma hayatının yoruculuğundan sıkılan ve istifa edip 50 cc motosikleti ile Türkiye turuna çıkan Semih Sırataş, 81 ilin tamamını gezmeyi hedefliyor.

Ordulu olan ve 15 yıllık çalışma hayatı olduğunu belirten 32 yaşındaki Sırataş, Artvin Gazeteleri muhabirine bir miktar para biriktirdikten sonra istifa ettiğini söyledi.

Şimdiye kadar motosikletiyle 22 il gezen Sırataş, akaryakıt, yeme içme gibi masraflarını karşılamak için uğradığı noktalarda anahtarlık, bileklik ve tespih gibi ürünler satıyor.

Türkiye turuna çıkma kararını alma sürecini anlatan Sırataş, bunun bir çılgınlık olduğunu dile getirerek, “Uzun bir karar süreci oldu. Şehir hayatının bana göre olmadığını, biraz daha sakin bir hayatın bana göre olduğunu, doğanın insana iyi geldiğini anladığım zaman işten ayrılma kararı aldım. 6 ay boyunca işten çıkma sürecimi düşündüm. Bu sürede bir miktar da para biriktirdim. Yolda kendimi nasıl finanse edeceğimi düşündükten sonra işten çıkıp motosikletle gezmeye başladım.” dedi.

çılgınn gezi (2)

Zonguldak Ereğli’den başlayarak gezip gördüğü yerleri kayıt altına alan Sırataş, yakın tarihte “semih.siratas” Instagram sayfasında ve Youtube kanalında yayınlayacağını ifade etti.

23’üncü şehir olarak belirlediği rotanın Artvin olduğunu ve burada bir süre konaklamak istediğini dile getiren Sırataş, “Artvin doğa olarak muhteşem bir yer. Karşımda sanki Norveç, İsveç var. Ben sosyal medyadan Norveç ve İsveç’in doğa videolarını izlerdim ama buraya geldiğimde orayı değil de keşke burayı çeken olsaydı da izleseydim diye söylendim. Artvin’in çok iyi tanıtıma ihtiyacı var. Harika bir doğaya sahip. İnsanları da yardım sever güler yüzlü insanlarla karşılaştım buraya gelince.

Akdeniz, Ege bölgeler 35-40 derecelerde yanarken biz şuanda Temmuz ayında 20 derece gece de yorgan ile yatıyorum. Hava olarak mükemmel. Oksijen bol, 2 bin 100 rakımda doğanın tadını çıkarıyorum.” diye konuştu.

Artvin’e gelmeyi düşünenlere çeşitli tavsiyelerde bulunan Sırataş, şunları söyledi:

“Gelenler buradaki tüm gölleri ve şelaleleri gezmelerini, Gürcü köylerini görmeden, alabalık tesislerinde o balığın tadına bakmadan ve uzun bir süre buradan gitmemelerini tavsiye ederim.”

Kurye tipi motosikletle Türkiye turuna çıktığını aktaran Sırataş, gitmek istediği rotalara yavaş ve doğanın tadını çıkararak gittiklerini kaydederek, “Motorla gezmenin tek zorluğu eşyalarını bir yere sığdıramamak onun dışında bir zorluğu yok. İstediğim yerde duruyor çadırımı kuruyorum.

Tarih belli oldu Tarih belli oldu

Motosikletle trafikte diğer sürücülerin bizi fark etmeleri ve daha duyarlı olmaları gerek. Küçüklüğümden beri motosiklet kullanıyorum henüz kaza yaşamadım.

Kuryelerin kullandığı motor, hız yapan motor değil yavaş yavaş gidiyorum hızlı gitmeye gerek yok yolun sonunda mutluluk var.”

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası