Ümit Zileli “Hepimiz ve bizim çocuklarımız güneşli günler görecek”
Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen söyleşi için araştırmacı gazeteci yazar Ümit Zileli Artvin’e geldi.
Ümit Zileli, Artvinli TV’ de gündem özel programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.
Ümit Zileli, Cumhuriyete kavuşana kadar geçen süreçte Türk Toplumunun yaşadığı zorluklardan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün direniş ordusuyla verdiği mücadeleden bahsederek “Bizim cumhuriyetimiz gerçekten çok özel şartlar altında çok zorlu şartlar altında gerçekleşti ler anti-emperyalist savaş sonrasında kuruldu köleleştirilmek istenen, kendi topraklarından sürülmek istenen Türk milleti buna “hayır” dedi ve başımızda gerçekten bir deha olduğu sonra da bütün dünya tarafından bilinen daha sonra Atatürk Soy adını alacak lan Mustafa Kemal, içine düştüğümüz çukurdan arkadaşları ile birlikte kuva-yi Milliye hareketi ile başlayıp daha sonra düzenli orduya çevirdiği bir direniş ordusuyla bütün dünyanın hayretler içerisinde izlediği bir kurtuluş mücadelesi verdi.
Buna karşı çıkanlar kötülemeye çalışanlar o zamanlar da vardı bugün de var Şunu söyleyebilirim dört yanı işgal edilmiş payitaht dediğimiz başkent esir edilmiş ve bu şartlar altında İngilizlerin her türlü donanımını yaptığı ordusunu üzerimize saldı ve bütün bunlarla baş etmeyi başardık. 29 Ekim 1923'te de Türkiye Cumhuriyeti resmen kuruldu. Söylenmesi gereken şudur ki; bu bir halk devrimidir halk bütün her şeyiyle halk bu savaşa katıldı. Halkın başka gidecek hiçbir yeri kalmamıştı ve o topraklarda bin yıl oturan halk oradan vazgeçmeyecekti bunu bilmiyorlardı. Mustafa Kemal ve onun devri ile ilgili çok suçlama vardır hiç birisinin ayağı yere basmaz. Nutuk'ta yer alan 400 küsür belge asla çürütülememiştir ve çürütülemez de. 15 sene içerisinde Türkiye'yi en Saygın ülkelerden Biri haline getirmiş, yüzyıllarca süren batının elde ettiği kazanımları 10 yıl içerisinde halka vermeyi başarabilmiş kadını eşit bir Yurttaş ve birey haline getirebilmeyi başarabilmiş Mustafa Kemal Atatürk'tü. Fransa'nın İsviçre'nin daha birçok ülkenin kadınların hak vermekten sakındığı bir dönemde 1930 yılında belediye seçimlerine kadınların girmesine aday olmasına fırsat vermiş, 1935'te ise Genel seçimlerde hem aday olma hem oy kullanma bütün hakları tanımış ve 18 kadın o meclise girmiştir. Böyle bir ortamda Atatürk'e suçlamalar yapılır diktatör olduğuna dair. Böyle diktatörlük olmaz kendi sonunu getirmeye çalışan bir diktatörlük anlayışı olabilir mi? Başka insanlara eşitlik vererek o insanların daha çok gelişmesini ve çağdaşlaşmasını sağlamak için elinden gelen her şeyi hem yasal olarak hem toplumsal hem sosyolojik olarak iyileştirmek için Çaba göstererek diktatör olunmaz. Hiç geometri kitabı yazmış bir diktatör gördünüz mü hayatınızda veya devlet adamı gördünüz mü 4000 küsür kitaptan söz ediyoruz. Bu deha hayatının çok önemli bir zamanını cephelerde geçirmiştir Çanakkale'de iken Reşat Nuri Güntekin'in “Çalıkuşu Feride'yi” okumuştur “Sinekli Bakkal” okumuştur birçok kitap okumuştur altını çizerek okuduğu her şey not almıştır. Bize sunulmuş bir armağan aslında ne kadar değerini bilebildik derseniz orada biraz çuvallanmış. 1950'den sonra bazı partilerin oy potansiyeli olarak kullanılmış Cumhuriyet bizim için çok önemli hem de mutlaka yeniden ve daha güçlü savunmamız gereken bir rejim olarak Yerini almıştır. Cumhuriyet ancak demokrasi ile taçlanırsa anlam kazanır biz son 50 yılda Hep cepten yemişiz” dedi.
Ülkemizde hakim olan demokrasi anlayışının bazı sonuçları olduğuna değinen Zileli, ”Biz hep Demokrasiyi kullanarak benim demokrasim ise iyi ama başkasına demokrasi olmayacak mantığı ile hareket ederek hep buna aykırı olan yasaları ve işlevleri öne çıkararak Türkiye'yi sonunda tek adam rejimine getirdik. Referandum döneminde insanların üzerinde algı bombardımanı vardı ve insanlar içinde düştüğümüz durumda bir şeyler denemeye çalıştı ve denediklerine deneyeceklerine pişman oldular. Dünya üzerinde var olan Pandemi bizim ülkemizde bahane olarak kullanılıyor birçok ülkede pandemide destekler verilirken bizim ülkemizde IBAN numaraları gönderildi kredilerle insanlar borçlandırıldı. Özellikle çiftçilere destek yok, üretim azaldı. İnsanlar açlık sınırının bile altında düşüş Yaşarken demokrasiden bahsetmenin bir anlamı yoktur, diyenleri de dinlemeyin aç karınla ve ezilerek demokrasi inşa edilemez” diye konuştu.
Çok yakında bu düzen değişecek ve tekrar eski güzel günlere döneceğiz diyen Ümit Zileli, “Biz artık yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik 2023 yılını bile beklememize gerek kalmayacak Bu insanlar dayanamayacaklar. Erken seçime gidecekler veya başka bir algı metotlarına başvuracaklar ama böyle Korkular bilinçli olarak biraz deşiliyor bu iş artık bitmiştir uzatmaları oynuyorlar. Bu halkın yakasından düşecekler Bu halk Sandığa gittiği zaman kendini bu kadar acı çektirecek olanları gömecekler emin olun. Hepiniz ve bizim çocuklarımız güneşli günler görecek” ifadesini kullandı.
“Hayal etmekten asla vazgeçmeyin hayal etmek bir işin yüzde ellisini başarmaktır”
Ümit Zileli gençlerin hayal etmekten vaz geçmemeleri gerektiğini söyleyerek; “Bizim AK Parti'ye ve etrafında dizilmiş olan tarikatlar Silsilesine teşekkür etmemiz gerekiyor. Atatürk'ü bir kez daha halkı nezdinde ve kafasında uyandırdılar. Unutulması için yaptıkları her şeyi Atatürk'ün ne kadar önemli olduğu onun fikirlerini Takip etmenin ne kadar yaşamsal ve önemli olduğunu ortaya çıkardı. Bir faydası bu, diğer faydası da maskeler ortaya çıktı artık eskisi gibi maskeler takarak ortaya çıkamayacak birileri. Bizim kanatta kendini Atatürkçü olarak tanıtanların da bazılarının böyle olmadığı ortaya çıktı. Gençler; sizi çok fazla sömürdüler sizi çok fazla kandırdılar ama bizlerden daha fazla anlama ve kavrama yeteneğine sahipsiniz bunu da birçok defa gösterdiniz. Son yapılan anketlerde sizin bu iktidardan ne kadar uzak da olduğunuz ortaya çıktı. Bunun dışında Hayal etmenizi bile engelleyecek birçok şey yaşandı fakat Hayal etmekten asla vazgeçmeyin hayal etmek bir işin yüzde ellisini başarmaktır. Bir diğeri de size sunulan bazı şeylere kanmadığınızı biliyorum sizin yapacağınız tek şey size sunulan üniversitelerde iyi bir Meslek Okulunda size bulunduğunuz o çorak lıktan kurtaracak en önemli şeylerin başındadır. Biliyorum iş yok birçok imkan yok ama bir gün gelecek koşullar sizin avantajınıza değişecek Bunları kullanmayı bilin Biz her zaman haklı olan her eyleminizde sizin arkanızda olmayı bildik ve arkanızda olmaya devam edeceğiz. O Güneşli günlerden en fazla Sizler faydalanacaksınız.
Hiç kimse üzüntüye, endişeye, paniğe kapılmasın. Biz bu 20 yıllık Parantezi kapatacağız gerçekten mutlu insanların Ülkesi olma yolunda çok önemli adımlar atacağız biraz sabır. Biraz da el ele tutuşmadan hiç kimseye bedavadan ekmek vermezler. Artık eski ideolojileri bir kenara ya koyalım onlar yine olacak yine yaşayacağız, okuyacağız, tartışacağız ama şimdi iş; ayağını Türkiye topraklarına basanlarla basmayanlar arasında, işbirlikçiler ile bu ülkenin gerçek yurttaşları arasındaki bir rejimi Kurtarmak ya da çıkarmak üzerine dönüyor. Onun için sizler Birlik olduğunuz zaman her şeyi yapabilme gücüne sahipsiniz Bunu unutmayın” şeklinde konuştu.
Gülşen Makar

Öğrenciler Doyasıya Eğlendi Öğrenciler Doyasıya Eğlendi

Editör: Haber Merkezi