Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Demirciler Köyünde Giyim Öğretim Usta Öğreticiliği yapan Hatice Bilir, kursa katılımın yoğun olduğunu, köylü kadınların oldukça ilgisini çektiğini, belirterek ev kadınlarına yarayan bir kurs olduğunu söyledi. Dikişin ankışın hem keyifli bir aktivite hem de bir ihtiyaç olduğunu belirten Bilir, “ Demirciler Köyünde ders veriyorum. Giyime dair her şeyi yapıyoruz burada. Buraya yoğun talep üzerine geldim ve katılımdan memnunum. Öğrencilerim de memnun ki 'keşke beş gün ders olsa sürekli gelebilsek' diyorlar. Zorlandığımız şey iğneyi, ipliği, kumaşı dikiş nakışa dair her şeyi dışardan getirtmek durumunda kalıyoruz. Köyde bulma imkanımız yoksa olsa bile çok pahalı. Dikiş nakış, bana kalırsa herkesin bilmesi gereken bir şey. Kendi kıyafetini kendi istediğin gibi üretme imkanı sağlıyor. Hazır aldığımız alınan kıyafetlerde istediğin gibi tadilat yapma imkanı da sağlıyor.  Kursumuzun köyümüzde yaşayan ev kadınlarına iyi geldiğini düşünüyorum. Haziran ayının sonunda sergi yapmayı, emeklerimizi sergilemeyi düşünüyoruz. Tüm Artvin halkını sergimize beliyoruz. Kadınlarımız sosyalleşebilcekleri bu tür uğraşmaya yönelmesini canı gönülden istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Demirciler Köyünde Kursa Yoğun İlgi -1

Kursiyer Memnune Yaşayan, köyde yaşayan kadınlar için kursların önemli olduğunu vurgulayarak köyde üretici olmak için sadece bahçe işleri ile sınırlamamak gerektiğini şu sözlerle dile getirdi “Mahallemizde böyle bir kurs olduğu için çok memnunuz. Çünkü kadınlarımız genelde evde, köyde olduğu için böyle aktiviteler bizlere çok iyi geliyor. Gerçekten bize yarıyor bu aktiviteler. Hem kendimizi geliştiriyoruz hem stresimizi atıyoruz hem de çocuklarımızın, eşimizin eksikliklerini hazır almaktansa böylelikle tamamlamayı tercih ediyoruz. Hocamız burada bu süreçte her şeyi en iyi şekilde öğretmek için çok çaba sarf etti. Bizde elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık. Umarım hem onu mutlu etmişizdir hem biz mutlu olduk. Devamını da dileriz bu mahalle için buradaki kadınlar için gerçekten bunlar çok önemli.

Demirciler Köyünde Kursa Yoğun İlgi 3-1

Çünkü kadınlar evde boş oturmaktansa burada yaptıkları şeylerle çok mutlu oluyorlar. Köy tarafında üretici olmak bağda bahçede geçiyor genelde ama bu kurs bize farklılık katıyor. Kendimize olan özgüvenimizi tamamlıyoruz burada öğrendiklerim ile şunu dikerim satarım gibi cümleler çıkmaya başladı. Kırsal kesim olduğu için biraz pasif görüyoruz aslında kadın olarak kendimizi yapabilecek seviyelere çıkmayı hayal edemezken bugün hayal etmeye başladık. Devamını diliyoruz mahallemiz için.” ifadelerine yer verdi. 

Gülşen MAKAR 

Editör: Editör Masası