Emanetini Geri Aldı Emanetini Geri Aldı


Şoför adayları Ehliyet sınavları öncesinde direksiyon eğitimlerinin kısa süreli verilerek, tek hata ile sınavdan kalınmasına ve sürekli ücret yatırılmasına tepki gösterdi.
Yıllardır şoförlük yapan kişilerin bile yapacağı hatalardan dolayı birçok kişinin sınavdan kalıp tekrar sınava girmek için ücretler ödemesi şoför adaylarına zorluk yaratıyor.
Kızının 2 kez geri manevra hareketinde dubaya dokunduğu için sınavdan kaldığını belirten İlçeler Arası Minibüsçüler kooperatif Başkanı Hasan Sarayoğlu, yetkililerin bir iki gün geri manevra ders verilip bu Eğitimle insanları bırakmalarına anlam veremediklerini belirtti.
27 yıldır Artvin’de şoför esnaflığı yapan aynı zamanda İlçeler Arası Minibüsçüler kooperatif Başkanı olan Sarayoğlu kısa süreli derslerin ardından basit hataları bahane ederek sınavdan kalınmasına tepki göstererek“ Sürücü kursu sınavı vardı kızım ikinci kez direksiyon sınavından kaldı. Aşağıda Korzul’da yapılan sınavda herkesi geri manevra adı altında dubaya dokunduğun anda sınavdan kalıyorsun. İki gün geri manevra ders verilip bu eğitimle insanları bırakmaları bence doğru değildir. Bizler Ticaretle uğraşan insanlarız her sınav ücreti ödemekle bizlere yazık günahtır. Ben 23 yıldır taşımacılık yapıyorum biz bile geri manevra da dubaya dokunabiliriz. En azında tekrar tekrar ücret ödeme yapanın mantığını hâlâ çözemedim. Her sınavda kalmasında yüksek ücretler ödüyoruz. Bizlere de yazıktır en azından direksiyon eğitimleri çok yapılıp öğretilip geri manevraları çok çalıştırmalıdır. Sınava giren eğitmenlerde bu çalışma saatlerini İnşallah biraz daha artırırlar.” ifadelerine yer verdi.
HATİCE DİLER

Editör: Haber Merkezi