Yerleşim yerleri değişen köylüler yeni yuvalarına alıştı Yerleşim yerleri değişen köylüler yeni yuvalarına alıştı

İlçeye doğalgaz gelmesi ile bu kış 2 bin 850 bina doğalgaza geçiş yapacak. Doğalgaza kayıt yaptırmak ve doğalgaz saatini alabilmek üzere ilçedeki Akmercan şirketine giden vatandaşlar, şirkette bir tek çalışanın olduğunu ifade etti. Yaşanan yoğunluktan dolayı işlerinin geciktiğini iddia eden Yusufelililer, Akmercan şirketine, “Kış geliyor, evler soğuk. Daha hızlı bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz” diye seslendi.

Kış günü yaşanan bu gecikmenin vatandaşları mağdur ettiğini kaydeden Yücel Kaya,“Yüzyılın ilçesini yapıyoruz diyerek çok eksiklerin yanında bizlere bir kış mevsimi için kalorifer kazanlı binalar verdiler. Bu kış  Doğalgaz ilçemize geliyor ve 4 ay kullandığımız kalorifer kazanları çöp oldu. İlçe de yapılan 2850 bina bu kış doğalgaza geçiş yapıyor her ev inşaat alanına döndü. Bununla birlikte doğalgaza kayıt yaptırmak ve doğalgaz saati alabilmek için ilçemize doğalgaz getiren Akmercan firması kış mevsimine girmemize rağmen tek çalışan çalıştırarak insanların işlerini geciktiriyor.  Hafta sonu bile tatil yapıyorlar. Firma da her gün en az 40 50 kişi sıra da oluyor. Evrakları verdikten sonra onay için İstanbul’a gidiyor ve bu süre 10 ile 20 gün arasında sürüyor. Kış geldi evler soğuk Akmercan’nın işleri daha hızlı şekilde yapmasını talep ediyoruz” dedi.

Doğalgaz aboneliğini almak üzere firmaya defalarca gittiğini ve sıranın çok fazla olması nedeniyle işlemin yetişmediğini kaydeden Nihat Hodluoğlu “Yusufeli 3. Bölgede ikamet ediyorum. Doğalgaz aboneliği için bu 3’üncü, 4’üncü gelişim. Akmercan şirketinin burada bir tane görevlisi var. Danışma yok ikinci bir memur yok. Şu anda bir tane görevli hem abone yapıyor hem saat ücreti alıyor hem danışmanlık yapıyor. Böyle bir şey olamaz. Şu anda burada en az elli kişi var. Niye buraya ikinci bir görevli, niye bir danışman koyulmamış? Bu millete bu ızdırabı çektirmekten zevk mi alıyorlar? Ben bunu çok merak ediyorum. Bu yetkililer nerede? Buyursunlar gelsinler, kendi gözleriyle görsünler! Söyleyeceğim bundan ibaret. Yarın bir daha geleceğim bugün işlem yetişmiyor. Herkes mağdur şu anda en az 50 kişi var hepimiz mağduruz. Böyle bir şey yok!” diye konuştu.

Haber: Gülşen MAKAR

Editör: GÜLŞEN MAKAR