Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.” Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından covid-19 salgını döneminde başarılı çalışmaları nedeniyle eğitim çalışanlarına Başarı Belgesi verildi. Üç defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilmesi kararı alındı. Türk Eğitim-Sen Şubesi,  Borçka’daki üstün başarı belgesi işlemlerinde bu hükme uygun bir işlem yapılmadığı gerekçesiyle Kaymakam Hakan Contarlı’yla görüşme gerçekleştirdi. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Hüseyin Aydın, sorunu çözüme kavuşturan Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı’ya teşekkür etti.

 Milli Eğitim Bakanı covid 19 salgınında uzaktan eğitim faaliyetleri başta olmak üzere eğitim çalışanlarının gayretli çalışmaları nedeniyle Ocak ve Haziran 2022 tarihlerinde tüm eğitim çalışanlarına Başarı Belgesi vermişti. Aynı kanun maddesinde üç defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi verileceğini açıklıyor. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Hüseyin Aydın, Borçka’da Temmuz ayında yapılan üstün başarı belgesi işlemlerinde bu hükme uygun bir işlem yapılmadığını ve bakanlığın verdiği başarı belgeleri 3 başarı belgesi hesabına dâhil edilmediğini için Türk Eğitim-Sen Şubesi olarak Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı ile görüşme yapıldığını belirtti. Yapılan görüşmede eksik işlemin düzeltilmesi gerektiği belirtildiği, Contarlı ise işlemin düzeltilmesi konusunda talimatı verdiğini belirten Aydın Borçka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaşanan gelişmeler sonucunda Üstün Başarı Belgelerini düzenleyerek Makam Onayına sunulan ve onaylanan belgeler Mebbis'e yüklendiğini açıkladı.

Konu ile ilgili Türk Eğitim-Sen Artvin Şube Başkanı Hüseyin Aydın’ın yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'n 122. maddesinde Başarı Belgesi ve Üstün Başarı Belgesi'nin hangi makamlarca ve nasıl verileceği belirtilmiştir. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanı covid 19 salgınında uzaktan eğitim faaliyetleri başta olmak üzere eğitim çalışanlarının gayretli çalışmaları nedeniyle Ocak ve Haziran 2022 tarihlerinde tüm eğitim çalışanlarına Başarı Belgesi vermişti. Aynı kanun maddesinde üstün başarı belgelerinin nasıl verileceği de açıklanmıştır; "Üç defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilir."

Borçka’da Temmuz ayında yapılan üstün başarı belgesi işlemlerinde bu hükme uygun bir işlem yapılmamış, bakanlığın verdiği başarı belgeleri 3 başarı belgesi hesabına dâhil edilmemişti. Türk Eğitim-Sen Artvin Şubesi olarak Borçka Kaymakamı'mız Sn. Hakan Contarlı ile yaptığımız görüşmede eksik işlemin düzeltilmesi gerektiği belirtilmiş, Sn. Contarlı'da haklı talebimiz üzerine işlemin düzeltilmesi konusunda talimatı vermişti. Borçka Milli Eğitim Müdürlüğü yaşanan gelişmeler sonucunda Üstün Başarı Belgelerini düzenleyerek Makam Onayına sunmuş onaylanan belgeler Mebbis'e yüklemiştir.

Çözüme yönelik destekleri için Borçka Kaymakamı Sn. Hakan Contarlı başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne ve emeği geçenlere Borçka Eğitim Çalışanları adına teşekkür ederiz.”

Ayşe Yılmaz

Editör: Haber Masası