Borçka halkının daha konforlu ve rahat yaşaması için altyapı ve üstyapı çalışmaları yaptığını belirten Ercan Orhan, yaşam alanlarını güzelleştirmek için hız kesmeden çalışmalara devam ettiklerini aktardı.

Borçka Belediyesi, halka imece kültürünü tekrar hatırlatmak ve yaşatmak için vatandaşlarla beraber çalışmalar gerçekleştirdi. İmece kültürü ile az zamanda çok çalışma yapıldığını belirten Orhan” Bir sürü peyzaj çalışmaları, ışıklandırma çalışmaları yaparak bir şehir görünümü katmaya çalıştık. Alt yapının bitmesi ile beraber üst yapı çalışmalarına da başlamıştık bugün yüzde doksanını bitirmiş durumdayız ve Borçka çok daha farklı daha temiz, yaşanabilir bir ilçe yolunda. Biz bu üst yapı çalışmaları yaparken de vatandaşımız tozdan, topraktan epey bir rahatsız olmuştu. İmece yaptık ve yıllar önce imece ile yapılan birçok çalışmalar unutulmuştu birden dayanışma içerisinde imece ile gerçekleştirerek bu kültürü tekrar gündemimize aldık ve insanların birbiri ile dayanışarak az zamanda çok şey yaptığını ve ne kadar sahip çıktığını görmüş olduk” ifadelerine yer verdi.

Altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra demir elmasının coğrafi işaret alması ile iler ki zamanlarda ekonomik değer kazandırmak açısından önemli bir girişim olduğunu vurguladı.

Bölgenin daha aktif bir hale gelmesi için turizm kooperatifi kurduklarını aktaran Orhan”  Bu kooperatif ile beraber bölgede ki turizm faaliyetlerini geliştirmek, yine bu bölgede endemik bitkileri daha gün yüzüne çıkarmak için bu kooperatifte dayanışma kurarak bu çalışmalara hız verdik. En önemli şeylerden bir tanesi de bu bölgeye ait olan demir elmaya coğrafi işaret aldık ve Borçka’da coğrafi işaret almış herhangi bir ürün yoktu bugüne kadar onu da kazandırdık. Demir elması, gribal enfeksiyonlara hem de şeker hastalığına iyi gelen raf ömrü çok uzun olan bir elma. Kasımın ilk haftalarında toplanan bu elma Hazirana kadar dayanabilen bir elma çeşididir” dedi.

Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası