Mihriban Öztürk ve Huriye Erdem, yol kenarında haftada 4 gün kurdukları pazarla eve ekmek götürmeye çalışıyorlar.
Köylerinde kendi yetiştirdikleri veya köylülerden temin ettikleri doğal ürünleri satan Mihriban Öztürk ve Huriye Erdem, aile ekonomilerine bu şekilde destek veriyor.
Pandemi ile birlikte doğal ve sağlıklı beslenmenin önemi bir kere daha ortaya çıktı. Köydeki bahçelerinde kendi emekleriyle ortaya çıkardıkları sebzeleri, meyveleri, pekmezleri, turşuları ve daha birçok ürünleri satışa çıkaran Mihriban Öztürk ve Huriye Erdem, müşterilerini bekliyor.
Haftada 4 gün Pazar kuran Ortaköylü Mihriban Öztürk, 20 yıldır pazarcılık işini devam ettiriyor. Öztürk, İlerleyen yaşına rağmen zorlu hava şartlarına aldırış etmeden geçimini sağlamak için tezgahının başında bekliyor.
Pazarcı Mihriban Öztürk, ürünlerin fiyatına etki eden unsurun mazot fiyatları olduğunu vurguluyor.
Öztürk, “Kendi bahçemden topladığımı bir şekilde satıyorum ama diğer aldığım ürünlere bir kâr koymak zorunda kalıyorum o zaman da işler biraz duraksayabiliyor. Marulun tanesini 5 TL'ye veriyorum. Ben aldığım ürüne 1 lira kâr koyup satıyorum yüksek meblağlara da satmıyorum. Pazarın diğer yerlere göre uygun olması lazım ki insanlar gelip buradan bir şeyler alsın. Örnek veriyorum ben yağı uyguna satıyorum. Pekmezlerimiz var üzüm pekmezimiz var dut pekmezimiz var turşularımız var. Haftanın 4 gününde illaki iyi olan gün oluyor satış yaptığımız gün oluyor” dedi.
Mihriban Öztürk gibi pazarcılık yapan 65 yaşındaki Huriye Erdem de, doğal ürünlerinin satışını gerçekleştiriyor.
30 yılı aşkın süredir bu işi yaptığını söyleyen Huriye Erdem, “Her şey pahalandı müşteri de gelmiyor artık satışlarımız çok düştü bu durum vatandaşlar için de kolay değil. Onlar geldiği zaman fiyatları söyleyemiyoruz mazotlar artı her şey arttı. Haftada 3 kez pazar yapıyorum öncesinden köyden buraya 50 liraya geliyor idiysem şu anda 100 liraya geliyorum yarı yarıya bir artış oldu. Satışlarımız da olmuyor mecburiyetten geliyoruz gelmeyeceğim ama belki bugün iş olur diye geliyorum. Zam üstüne zam geliyor ne yapacağımızı şaşırdık bizim maaşımız da yok. Sattığımız ürünler geldiğim yakıt fiyatını neredeyse karşılamayacak burada yemek yiyoruz çay içiyoruz aç durulmuyor. Eskisi gibi değil eskiden pazarcılık iyiydi şu an bitti ama yapacak başka işimiz de yok mecburiyetten devam ediyoruz. Bizi bu yaşta kimse işe almaz mecburiyetten kazansak da kazanmasak da burada olmak zorundayız” şeklinde konuştu.
HATİCE DİLER

Filistin halkı için kermes düzenlendi  Filistin halkı için kermes düzenlendi 

Editör: Haber Merkezi