Türkiye ve Dünya’da çeşitli aylarda ve günlerde hastalıklar üzerinden vatandaşları bilgilendirmek amaçlı farkındalık ayları oluşturuluyor.

Vatandaşların doğru bilgiye ulaşması, hastalık hakkında ayrıntılı bilgi ile bilinçlenmesi hedeflenen farkındalık ayları ve haftaları insanlar üzerine fayda sağlıyor.

20 Yıldır Vatandaşlar İçin Dilekçe Yazıyor 20 Yıldır Vatandaşlar İçin Dilekçe Yazıyor

Borçka Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Doktor Ahmet Tepecik’de, farkındalık aylarının önemli olduğunu vurguladı. Sağlık camiası olarak ellerinden gelen bütün çabayı sarf ettiklerini aktaran Tepecik “Bunlar amaca yönelik düzenlenmiş haftalar, muhakkak ki bir bilinçlenme dönemleri oluşturduğu için çeşitli dönemlerde bu konular üzerinden haftalar oluşuyor. Bir kişiye bile faydası olmuş olsa bunun ile ilgili bir insanın hayatına bile değişiklik oluşturabiliyorsak eğer, bunların toplumumuza fayda sağladığını düşünüyorum. En çok oluşabilecek kötü senaryonun önüne geçebildiğimizi düşünüyorum. Böyle haftalarda her zaman dikkat etmek ve sağlık camiası olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Halkımız için elimizden geleni yapmaya da çalışacağız. Bu konular üzerinden eğitimlerimiz devam ediyor” dedi.

Haber: Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası