Bu yıl Murgul Damar'da 12’ncisi düzenlenen festivalde vatandaşlar dönere talep göstererek festivalin tadını çıkartıyorlar.

Belediye Başkan Adayı Netleşti Belediye Başkan Adayı Netleşti

Festival alanında tezgahını açan Dilara Güney, dönere talebin çok olduğunu vurguladı. Farklı ilçelerden vatandaşların geldiğini söyleyerek geleneklerin devam etmesi gerektiğini aktardı. Festivalin ilk gününden beri alanda olduklarını belirten Güney “ Çok güzel geçiyor festival, dün çok kalabalıktı bugün de aynı şekilde devam ediyor. Hava tam istediğimiz gibi zaten. Festivalin vazgeçilmezi dönerdir zaten. Biz şöyle bir değişiklik yaptık herkes et döner yaparken biz tavuk yaptık. Tavuk dönere de talep çok güzel. Günde 12 kilo tavuk döner gitti ayrıca tost falan da yapıyoruz. Bizim açımızdan bu festivallerin devam etmesi çok iyi farklı etkinlikler oluyor. Farklı illerden gelen vatandaşlar çok var en çok Çamlıhemşin’den gelenler var. Eğlenceli bir festival çadırımızı kurduk festivalin ilk gününden beri buradayız” dedi.

murgul dönerr (1)

Artvin Yusufeli’nden Festival alanına döner tezgahını açmak için gelen Taner Çelik, festivallerin boğaları barıştırmak amacı ile yapıldığını söyledi. Kuzu dönere talebin çok olduğunu belirterek “ Boğa güreşlerinde boğaları barıştırmak için yaylaya götürüyorlar yaylada birbirini fazla kırmasınlar diye yapılıyor. Bizde bu alanlarda dönerimizi kuruyoruz. Dün dönerlerimiz bitti bugünde inşallah bitireceğiz. Festivallerde döner çok tercih ediliyor bizde de kuzu döner var. Geleneklerimizi devam ettirerek güzel günler geçiriyoruz. Festival de iştirak çok güzel yoğun bir şekilde eğlencenin tadını çıkarıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası